Lana Jurčević svoju je glazbenu karijeru počela 2003. godine kada objavljuje i svoj debitantski album jednostavno nazvan “Lana”. Na njemu je surađivala s autoricom Milanom Vlaović, a među deset pjesama s tog albuma našao se i duet sa Severinom “Rođena da budem prva”. Tijekom svoje karijere Lana je često nastupala na Radijskom festivalu i Dori, a svojim je singlovima ostvarila zapažen uspjeh.

Drugi studijski album “1 razlog” objavila je 2006. godine, a na njemu se nalazi duet s Lukom Nižetićem “Prava ljubav” s kojim su osvojili 1. mjesto na 10. hrvatskom radijskom festivalu. Dvije godine kasnije objavljen je treći studijski album “Volim biti zaljubljena”, a četvrti “Pobjede i porazi” izlazi na tržište 2012. godine nakon čega objavljuje singlove i spotove s milijunskim YouTube pregledima. “Majica”, “Hollywood”, “Noć bez granica” s grupom Connect, “Šećeru” i ostali singlovi Lani su osigurali znatan medijski prostor, a njeni nastupi bivaju sve traženiji.

Godine 2015. Lana i Luka ponovo se udružuju, a duet “Od najgorih najbolji” svojevrsni je nastavak njihovog prvog dueta “Prava ljubav” koji stilski odudara od pjesama plesnog ritma s rap dionicama koje preferira Lana. Posljednjih nekoliko godina Lana svoje singlove predstavlja na CMC festivalu: s pjesmom “La la land” nastupala je 2013. godine, veliki hit “Ludo ljeto” predstavila je 2015. godine, a 2016. godine nastupala je s Antom Cashom i pjesmom “Vrti mi se”, godinu kasnije i s još jednim hitom “Kim Kardashian“. Sve je to prethodilo objavljivanjem novog studijskog albuma „Tabu“ koji je objavljen u lipnju 2017. godine, a na kojem se osim spomenutih hitova nalaze i odlična naslovna balada „Tabu“, te “Svi su ludi oko mene”, “Daj da plovimo (Haj lajf)” i “Kuda da krenem”.

Press Photo

Galerija

Ludo Ljeto Lana Jurčević
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail