Novosti

One Possible Option predstavlja dugoočekivani “Eter”, drugi album benda, koji je od danas u prodaji i na streamingu

“Ovaj je album nastao zato što ne znamo kako bismo se drukčije izrazili, osim kroz glazbu. Ovom Svijetu je potrebna pokoja riječ.” 

Nakon izvrsnog singla “Eter”, ujedno prvog na materinjem jeziku, riječka alter rock skupina One Possible Option predstavlja svoj istoimeni studijski album koji je od danas dostupan na streming servisima te u prodaji na LP-u. Drugi album benda donosi izraz njihove želje za izravnijom komunikacijom s publikom kojoj najčešće sviraju.

“Fantastičan i moćan vokal Denija Kasapovića nosi sve pjesme, ali ne samo izražajnom snagom već odmah primjetnom emocijom u glasu, jer njima su tekstovi jednako važni kao i sama glazba pa je i pjevanje tih stihova istinski nadahnuto i posebno. (…) Pritom su sami producirali album koji zvuči da ga ja producirao Rick Rubin. (…) Nevjerojatno moćno i kvalitetno kao malo koji album u Hrvatskoj posljednjih godina. OPO zaslužuju svjetsku slavu jer imaju sve što im je potrebno da osvoje svijet. Nema nikakve sumnje da će se na kraju godine naći među najboljim albumima 2024. godine.” – napisao je Dubravko Jagatić za Nacional.

Foto: Filip Kovačević

“‘Eter’ udara jednako snažno – na neki način možda i snažnije – i jednako samouvjereno kao ‘No King’, nastavljajući, zapravo, taj susret sa svojim slušateljem na najpošteniji, najkorektniji i najkonkretniji, pa i – da se malčice poigram(o) riječima – najkoketniji način. Udarom na osjetila koji prati liniju vlastitog im autorsko-izvođačkog razvoja, dakle, koji nije tek puko razmahivanje opakom formom već autentični glas sposoban artikulirati i timariti buku te pritom biti rječit i slojevit. Maštovit, a bez bespotrebnih avantura u nepoznato.”  navodi Toni Matošin za Sounguardian. 

Bend se na ovom albumu odlučio potpuno slobodno izraziti, a pjesme predstavljaju hrabar glazbeni i tekstualni pothvat. Želja im je bila napraviti raznovrsan, kompleksan i inovativan album, nabijen energijom te započeti nešto novo s naznakom daljnjeg rada na hrvatskom. Osim odličnih pjesama, ovaj album krasi i izvrstan dizajn koji potpisuje Igor Jurilj (Yellow Yuri).

Foto: Filip Kovačević

“Prije svega, riječ je o dorađenijem albumu, koji može autorski, izvedbeno i produkcijski biti dijelom diskografske rock ponude svugdje u svijetu. To se odnosi na produkciju koju potpisuje sâm bend. Utisak je da je postupak snimanja albuma bio inverzan, da su se članovi najprije bavili proučavanjem produkcijske širine, a onda su na temelju toga ubacivali autorske i aranžerske zamisli. I ne samo to, vjerojatno su se i birale riječi koje će odgovarati pjesmi i produkciji, a ne samo izvedbi. Rezultat je uistinu moćan, ‘Eter’ jednostavno poziva na repetitivno preslušavanje.” – Bojan Muščet za Glazba.hr

One Possible Option će “Eter” prvi put predstaviti publici na riječkoj Zvečki 13. srpnja, zagrebačka promocija albuma održati će se u klubu Močvara 11. rujna, dok će posjetiti i Pulu 12. listopadašibenski Azimut te kninski A3, a planiraju i nove koncertne datume čije objave se mogu pratiti na društvenim mrežama benda.

 

285 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail