Top novosti

Pjesma “Bilo je dana” autora Rajka Dujmića nosi predivnu poruku o prijateljstvu

Pjesma “Bilo je dana” velikog skladatelja Rajka Dujmića jučer je premijerno emitirana u programu CMC televizije.

Pjesma koju je Rajko Dujmić napisao još 2011. godine nastala je u suradnji s glazbenikom Mariom Rucnerom koji u ovoj pjesmi i pjeva.

A kako je i kada nastala pjesma?

“Rajka Dujmića sam upoznao još kao dijete jer je on bio prijatelj mojih roditelja. Imao sam jedan period u kojem nisam svirao, trajao je punih deset godina, a onda sam ipak pristao biti gost na jednom koncertu u Lisinskom. Rajko je bio u publici i nakon koncerta me uvjerio da trebamo raditi zajedno. Svirali smo sve žanrove glazbe, od klasike, njegovih najvećih hitova u instrumentalnoj verziji pa do čardaša, on na klaviru, a ja na akustičnoj violi. Svirali smo po koncertnim dvoranama, crkvama u Hrvatskoj pa čak i u Sarajevu. Snimili smo skladbu ‘String Race’, a Rajkova želja je bila da se prijavimo na Doru s pjesmom ‘Bilo je dana’. Nevoljko sam pristao i pjevati iako nisam pjevač, no Rajku sam vjerovao. Snimili smo demo, ali pjesmu nismo nikad poslali na Doru, a u međuvremenu smo nastavili sa svojim solo projektima. Snježana i Tin Dujmić su me zamolili da pjesmu završimo jer je to bila i Rajkova želja. Naši vokali su originalni iz 2011. godine, a pjesmu su aranžmanski dovršili Sven Gleda i Hrvoje Grčević”objasnio je Mario Rucner.

Posebna gošća u pjesmi je Snježana Dujmić, Rajkova supruga koja recitira jedan stih na početku pjesme.

“Tim stihom smo željeli naglasiti poruku pjesme, a to je da se pravo prijateljstvo treba čuvati da ga ništa ne može razdvojiti. Kad čujete tekst pjesme, shvatit ćete i emociju koju pjesma prenosi”dodala je Snježana.

Ova emotivna balada čiji tekst nježno miluje zvuk viole, Mario Rucner Snježana Dujmić uživo će predstaviti na ovogodišnjem CMC festival u Vodicama. U videospotu čiju režiju potpisuje redatelj Jeffry Jemrić izmjenjuju se crno – bijeli kadrovi pokojnog Rajka Dujmića s onima u boji Marija Rucnera, Snježane Dujmić i plesnog para Anje Alispahić i Maria Šapine.

Pjesma “Bilo je dana” najavljuje i skori izlazak albuma “Tko to zove ime moje” na kojem će se naći dosad neobjavljene snimke Rajka Dujmića koje su dovršili vrhunski glazbenici, a otpjevali neki od naših najpoznatijih pjevača.

414 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail