Mia Dimšić hrvatska je pjevačica i kantautorica rođena u Osijeku 7.11.1992. Odmalena je gajila veliku ljubav prema glazbi, pjevala u zboru, plesala folklor, svirala gitaru, bila član tamburaškog orkestra i nekoliko akustičnih sastava s kojima je godinama nastupala amaterski. Ipak, nikad nije mislila da će joj glazba postati profesija. Njezin diskografski glazbeni put započeo je sasvim nenadano 2014. godine, kada kao sudionica kulturalne turneje po Kanadi i SAD-u upoznaje svog današnjeg suradnika, menadžera i koautora Damira Bačića i uskoro s njim počinje raditi na autorskom materijalu.

Krajem 2015. godine Mia potpisuje ugovor s diskografskom kućom Croatia Records te objavljuje svoj prvi singl “Budi mi blizu”. Otada joj se život značajno mijenja, posebno nakon objavljivanja pjesme “Život nije siv” u srpnju 2016. godine. S tom pjesmom debitira na Splitskom festivalu i zauzima vrh nacionalnih top ljestvica čitavu godinu. Nakon pjesme “Život nije siv” objavljuje istoimeni debitantski album koji u idućih nekoliko tjedana dominira ljestvicama prodaje. Svi ti diskografski uspjesi donose joj i lijepa priznanja, od čega se posebno ističu 4 nominacije za nagradu Porin te naposljetku osvojena nagrada u kategoriji za najbolji videobroj te nagrada Hrvatske diskografske udruge za Najboljeg novog izvođača 2016. godine. 2017. godine Mia postaje ambasadorica Dana prodavaonica ploča u Hrvatskoj i kao predstavnica Hrvatske sudjeluje na međunarodnom festivalu RadioCity Milano. Mia se u srpnju 2017. vraća na Prokurative s aktualnim singlom „Sunce, oblak, vjetar“ koji ondje osvaja prvu nagradu stručnog žirija, dok je pjesma „Život nije siv“ proglašena najemitiranijom pjesmom prošlogodišnjeg festivala.

Mia je 2017. godine nastupila i na CMC festivalu u Vodicama s pjesmom „Bezimeni“ te još jednom završila na vrhovima top lista. Album „Život nije siv“ postaje najprodavaniji u Hrvatskoj što će se kasnije ispostaviti da će biti i jedno od najprodavanijih izdanja godine. Studijski uradak izlazi i na LP ploči te doživljava odličnu prodaju. Osvaja i godišnje priznanje Hrvatske diskografske udruge za izvođačicu godine s pjesmom „Bezimeni“. Godinu zatvara božićnim albumom „Božićno jutro“ koje je bilo najprodavanije izdanje u prosincu u Hrvatskoj. Album promovira na veličanstvenom koncertu u Lisinskom koji je bio rasprodan čak 20 dana prije održavanja. Da je riječ o velikoj zvijezdi pokazalo je druženje s obožavateljima nakon koncerta, a koje je potrajalo punih sat i pol vremena.

Press Photo

Video spotovi

Naslov pjesme Ime Izvođača
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail