J.R. August (Nikola Vranić) je vodeći glazbeni talent u regiji. Kao prateći glazbenik nastupao je i snimao s ljudima poput Jimmyja Ripa (Television, Mick Jagger), Bernarda Fowlera (pratećeg vokala Rolling Stonesa), Sharlotte Gibson (isto), Fuzzbeeja Morsea, Phila Jonesa (Tom Petty), Remija Kabake, Kim Shaheen i drugih. Nastupao je u čuvenim klubovima u L.A.-u: Viper Roomu, Whisky A Go Go-u i Rainbow Baru, na kojima su nastupala najveća svjetska imena.

Kao poseban talent za pisanje pjesama, pjevanje i klavir, još je u školi krenuo sa sviranjem po lokalnim barovima u malim gradovima na sjeveru Hrvatske. S vremenom se J.R. August okrenuo vlastitoj glazbi, koju piše pod utjecajem života u prirodi i svakodnevnih odlazaka u šume i na rijeke Gorskog kotara. Publika ga je vrlo brzo uočila, a čak je i čuveni Coldplay istaknuo jednu njegovu pjesmu na svojoj stranici. J.R.-ova glazba vuče utjecaje iz različitih smjerova: od starog klavirskog bluesa i boogie-woogieja, preko folk kantautora, pa do suvremene indie muzike – ali je u potpunosti njegova, sastavljena od njegovog imaginarija rijeka, šuma i životinja koje u njemu žive.

J.R. August 2019. godine potpisao je ekskluzivni ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records koja je u listopadu iste godine objavila njegov debitantski album «Dangerous Waters». Album je premijerno predstavljen u rasprodanom Vintage Industrial Baru, a onda su uslijedili i uspješni koncerti po drugim klubovima i koncertnim prostorima, uključujući i Hrvatski glazbeni zavod gdje je koncert u potpunosti sniman (audio i video). Ubrzo nakon koncerta, u ožujku 2020. godine, album «Dangerous Waters» objavljen je i na vinilu.

Godina 2020. nije obilježena samo po tome, njegov album proglašen je i najboljim albumom 2019. godine prema Nacionalu koji je okupio najrelevantnije glazbene novinare i urednike, zatim su tu i tri nagrade Rock&Off, nominacija za europsku nagradu IMAPALA u ategoriji indie albuma godine, te pet nominacija za nagradu Porin – sve je to potvrda njegove vanserijske kvalitete.

Web page
http://www.jraugust.com/

YouTube channel
https://www.youtube.com/channel/UCi1YqCg7xHHM25lvG2Kvl6A/

Instagram
https://www.instagram.com/j.r._august

Soundcloud
https://soundcloud.com/jraugust

Twitter
https://twitter.com/jraugust1

Facebook
https://www.facebook.com/JohnJohnRavenAugust

LinkedIn
https://www.linkedin.com/in/jraugust

Booking

johnjohnravenaugust@gmail.com

Press Photo

Naslov pjesme Ime Izvođača
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail