Top novosti

Novi singl J.R. Augusta “I Forgive Her” donosi najpoznatiju priču svih vremena u maniri 2022. godine

Nakon prvog singla “Dealing With the Pain”, u kojem se kroz prizmu 2022. godine želi prikazati najpoznatiju priča svih vremena, a avangardna interpretacija iste priče nastavlja se i kroz drugi singl i videospot “I Forgive Her” kojim J.R. August otvara novo poglavlje.

Poslije albuma “Dangerous Waters” i kolekcije EP-jeva “Murky Waters”, vrijeme je za “Still Waters”treći studijski album J.R. Augusta, višestruko nagrađivanog glazbenika koji je probudio domaću glazbenu scenu i pokazao da ima itekako što za reći i pokazati.

“‘I Forgive Her’ sam zamislio kao nastavak pjesme ‘Crucify Me’. Uz ostale pjesme s albuma, ova također ima jasnu nedvosmislenu poruku, a u paru s prvim singlom, ‘Dealing With the Pain’, čini audiovizualnu cjelinu odvojenu od samog albuma ‘Still Waters’. Ta cjelina je kratkometražni film u obliku 2 videospota, u kojima sam najpoznatiju priču na svijetu želio ‘provući’ kroz vrijeme u kojem živimo, odnosno 2022. godinu.” – kaže J.R. August.

Suradnju s J.R. Augustom nastavio je i sjajan redatelj Filip Gržinčić koji uz J.R.-a potpisuje i scenarij za novi videospot. Dugogodišnji suradnik Dražen Završki koproducirao je album i napravio tonski miks, dok je za mastering zaslužan Goran Martinac. Jedini živi instrument na albumu odsvirao je Vranićev brat Alen, akustičnu slide gitaru u pjesmi “Divine Intervention”.

Album “Still Waters” nastajao je u doba pandemije u J.R.-ovu kućnom studiju te je njegova intimna priča svijeta koji se nezaustavljivo mijenja, kako na individualnoj razini pojedinca, tako i na globalnoj. Cijeli je album pomno promišljen; od samih pjesama i produkcije koju sam potpisuje pa do vizuala, odnosno spotova koji ga najavljuju. J.R.-ov jedinstveni pogled na umjetnost rijetko koga ostavlja ravnodušnim. Svoju svjetsku klasu već je pokazao prijašnjim radom, a nema sumnje, opravdat će je i novim albumom, koji će sutra, na Veliki petak, biti dostupan na svim streaming platformama, a fizički CD primjerci mogu se nabaviti u trgovinama i na webshopu Croatia Recordsa, dok vinilno izdanje stiže krajem mjeseca!

Fotografije: Filip Gržinčić

771 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail