Top novosti

Opća Opasnost proglašena najboljim regionalnim bendom 2019. godine

Jedan od najboljih hrvatskih rock sastava, Opća Opasnost, pamtit će 2019. godinu kao jednu od najuspješnijih u povijesti benda.

Iznimno diskografski i koncertno aktivna, protekla je godina donijela novo studijsko izdanje “Karta do prošlosti” koje se tjednima nalazilo u samom vrhu prodaje albuma, a brojnim koncertima bend nas je podsjetio zašto njihov uspjeh traje više od 25 godina. Veliko priznanje za sav uloženi trud stiglo je u obliku peterostruke nominacije za nagradu Porin, i to za Album godine, Najbolji album rock glazbe, Najbolju produkciju (producent Branimir Jovanovac Bani), Najbolju snimku (ton majstor Branimir Jovanovac Bani), a s naslovnom pjesmom “Karta do prošlosti” i za Najbolju izvedbu grupe s vokalom.

Opća Opasnost izvrsnim je pjesmama, žestokim zvukom i šarmom prešla granice Hrvatske i munjevitom brzinom osvojila publiku diljem regije, što je prepoznao renomirani beogradski Radio 202 koji je popularne rockere proglasio najboljim regionalnim sastavom 2019. godine. Opća Opasnost održat će 14. ožujka veliki koncert u ljubljanskoj Cvetličarni, a idealna je to prilika za sve obožavatelje da uživo čuju pjesme s posljednjeg albuma “Karta do prošlosti”, ali i uspješnice poput “Jednom kad noć”, “Treba mi nešto jače od sna”, “Uzalud sunce sja” i mnoge druge koje su Općoj Opasnosti priskrbile status kultnog benda.

Pero Galić, Slaven Živanović Žiža, Vlado Soljačić Sojka, Josip Kamenski Kameni, Igor Kolić i Branimir Jovanovac Bani šestorka je koja već tradicionalno priređuje sjajne koncerte u Hrvatskoj i regiji, a na krilima brojnih nagrada i priznanja zasigurno će prirediti nezaboravnu večer svima prisutnima u veličanstvenom ambijentu Cvetličarne.

Foto: Branko Galičić

4364 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail