Top novosti

Gibonnijev “Divji cvit” u izvedbi Hojsaka & Novosela i Vlatka Stefanovskog

Tihomir Hojsak i Filip Novosel, priznati glazbeni dvojac na tamburi i kontrabasu, poznati i kao Hojsak & Novosel, predstavljaju spot za pjesmu “Divji cvit”.

Ova Gibonnijeva pjesma našla se na njihovom posljednjem albumu “Perle” na kojem su obradili neke od najljepših Gibonnijevih pjesama. U pjesmi gostuje Vlatko Stefanovski, poznati makedonski gitarski virtuoz, koji im se pridružio i u spotu. Hojsaku, Novoselu i Stefanovskom ova suradnja donijela je i Porina ove godine u kategoriji za najbolju instrumentalnu izvedbu.

Spot je sniman na Brijunima čiji su se kadrovi neobične i zadivljujuće prirode savršeno uklopili u video spot.
“Suradnja s Vlatkom traje već nekoliko godina, on je jedan od prvih koji je prepoznao našu kvalitetu i na tome ćemo mu uvijek biti zahvalni. Skupa smo odsvirali već nekoliko zajedničkih koncerata i želja nam je bila suradnju dići na još višu razinu i snimiti ovaj spot”, komentirao je  Filip Novosel.
“S Filipom i Tihomirom surađujem već duže vrijeme, gostujemo jedni drugima na koncertima i na albumima i drago mi je da smo zajedno snimili ovu verziju Gibonnijeve, po meni, najbolje pjesme, ‘Divji cvit’. I eto, ta numera je doživjela da dobije i Porina za najbolju instrumentalnu izvedbu. Na Brijunima smo snimili spot, a vjerujem da će naše druženje i suradnja trajati, i veselim se već sljedećoj prilici kad ćemo se vidjeti i svirati zajedno opet”, izjavio je povodom suradnje Vlatko Stefanovski.

Režiju potpisuje Josip Grizbaher, direktor fotografije je Marko Džavić, kadrove s dronom snimio je Vedran Kliska pod produkcijskom palicom Cinematica iz Osijeka.
“Kad nam je Josip predložio Brijune, znali smo da će to biti pun pogodak jer tamošnji ambijent i priroda sjajno odgovaraju glazbi koju izvodimo. Brijuni su prepoznatljivi hrvatski simbol, baš kao što je i tambura, koja u ovoj izvedbi nosi većinu melodije, prepoznatljiv hrvatski zvuk”, ponosno je komentirao Tihomir.

Nakon radnog ljeta, dvojac Hojsak i Novosel 4. listopada očekuje nastup na Danima hrvatskog turizma u Osijeku, nakon čega kreću na svoju prvu turneju po Bugarskoj! Dečki će tako 10. listopada nastupiti u Gabrovu, 11. listopada u Plodivu, a 13. listopada u Burgasu.
Hojsak i Novosel posebno su ponosni na činjenicu da je poziv za nastupe u Bugarskoj došao od Theodosiia Spassova, čuvenog virtuoza na kavalu, koji je na ovim prostorima poznat po čestoj suradnji sa Stefanovskim, a ujedno je dobitnik Grammyja i svih mogućih počasti u Bugarskoj. S Theodosiijem su Filip i Tihomir surađivali još na njihovom prvom albumu iz 2016. godine, a planiraju i zajedničke koncerte u Hrvatskoj. Upravo su Vlatko i Theodosii, uz duo Hojsak & Novosel, headlineri festivala na kojima nastupaju u Bugarskoj.

3650 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail