Top novosti

Željko Bebek dobitnik je nagrade za životno djelo “Zlatna bubamara”

Željko Bebek, legendarni pjevač, ovogodišnji je dobitnik nagrade “Zlatna bubamara” za životno djelo koja mu je sinoć dodijeljena na 25. dodjeli manifestacije “Zlatna bubamara popularnosti” održanoj u areni Boris Trajkovski u Skoplju.

Nagradu mu je nakon osebujne najave uručio još jedan legendarni glazbenik, Vlatko Stefanovski.

“Počašćen sam ovim velikim priznanjem i drago mi je da je sve ono što sam napravio u glazbi prepoznato. Zahvaljujem onima koji su me predložili za ovu nagradu i svima onima koji su izglasali da je dobijem u ovim poznim godinama. Blagodaram na site”rekao je Bebek primajući nagradu nakon čega je mnogobrojnu publiku u dvorani počastio sjajnom izvedbom pjesme “Oprosti mi što te volim”.

Boravak u Skoplju u pratnji supruge Ružice, Bebek je iskoristio za druženje s prijateljima glazbenicima. Posebno je bio zanimljiv susret s velikim glazbenikom Garom Tavitjanom, legendarnim bubnjarom grupe Leb i sol. Dvojica glazbenika u foajeu hotela Alexandar Palace spontano su zapjevali, a prisutne je posebno dirnula Bebekova izvedba “Jovano, Jovanke”, jedne od najpoznatijih tradicionalnih makedonskih pjesama koju je Bebek snimio na albumu “Makedonsko srce kuca u 7/8” Tavitjan brothersa.

Nagrada “Zlatna bubamara” za životno djelo, još je jedna nagrada koju je Željeko Bebek primio ove godine. Prije nekoliko mjeseci na svečanoj dodijeli nagrade “Cesarica”, Željko Bebek dobio je dvije nagrade: Cesaricu za hit lipnja osvojila je njegova pjesma “Kupit ću nam sat”, a isti hit pobijedio je jaku konkurenciju u kategoriji najboljeg zabavnog hita. Upravo s ovom pjesmom Bebek je najavio aktualni studijski album “Mali oblak ljubavi” objavljenom prije nepunih godinu dana čiju glazbenu produkciju potpisuje hitmejeker Branimir Mihaljević.

Foto: Stefan Rajhl

672 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail