Top novosti

Vlatko Stefanovski oduševio publiku u Tvornici kulture!

Vlatko Stefanovski i zagrebačka publika vole se već odavno, a koliko, pokazala je sinoćnja publika koja je pohrlila u zagrebačku Tvornicu kulture.

Jedan od najznačajnijih rock gitarista s ovih prostora započeo je u Zagrebu proljetnu turneju s novom, najmlađom sekcijom svog V3 tria, kojeg čine Ivan Kukić na basu i Jan Stefanovski na bubnjevima.

Koncert je započeo s “Makedonsko devojče”, a u preko dva sata koncerta publici je priuštio vrhunsku svirku i hitove koji su neizostavni dio njegovog repertoara poput “Bistra voda”, “Čukni vo drvo”, “Mamurni ljudi”, “Čuvam noć od budnih”, “Kao kakao” i ostalih. Stefanovski nije zaboravio spomenuti kako je Croatia Records nedavno objavila reizdanje jednog od najboljih rock albuma, kultnog “Kao kakao” povodom 35 godina od njegove objave. Album koji je do današnjeg dana ostao nevjerojatno aktualan, ponovno je objavljen na 180-gramskom vinilu rezanom u pola brzine u Abbey Road Studios u Londonu. Osim Half-speed masteringa koji je radio Miles Showell, reizdanje uključuje bogatu knjižicu s fotografijama Georgija Hristovskog, arhivskim fotografijama Croatia Recordsa te popratnim tekstovima.

Svoju virtuoznost Stefanovski je pokazao na zlatnom Stratocasteru s takvom nevjerojatnom lakoćom sviranja specifičnih kombinacija etno-jazza, rocka, jazz fusiona i blues glazbe koje malo tko može odsvirati. Oduševljena publika ovaj je trio zvala čak dva puta na bis, a Stefanovski je za taj dio večeri uzeo u ruke posebnu gitaru koju je za njega izradio još jedan sjajan gitarist i prijatelj, Miroslav Tadić. S jednakom energijom kao i na početku koncerta odsvirao je “Uči me majko, karaj me”, “Skopje”, “Nisam tvoj”, “Spectrum” Billya Cobhama, a svima koji su gitaru poželjeli svirati upravo zbog njega dao je još jednu lekciju izvedbom “Texas flood”.

“Mi smo se spremili na užitak sviranja jer i svojim dečkima sam rekao da ovaj prostor ima dušu, ima nešto što imaju i klubovi po Londonu. Reakcija publike i skandiranje nakon prvog bisa bilo je nešto što nisam očekivao. Publika nas je odlično primila i svaki ovakav koncert nas dodatno obogaćuje, a meni je posebno drago što Ivan Kukić i moj sin Jan na moje oči rastu glazbeno, duhovno i životno”, rekao je Stefanovski nakon koncerta. 

Nakon zagrebačkog koncerta Stefanovski i V3 stižu u Rijeku, Ljubljanu i Osijek gdje ih nestrpljivo čeka publika željna vrhunskog glazbenog užitka.

Foto: Music Time

 

866 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail