Novosti

Veliki povratak Valentina, jedne od najpopularnijih pop-rock grupa 80-ih godina

Legendarna grupa Valentino bacila je u trans publiku na koncertu u Tvornici Kulture najvećim hitovima poput “Samo sklopi okice”, “Volim te još”, “Oka tvoja dva”, “Bez tebe”, “Idu ptice selice”, “Ponekad se sjetim da postojiš”, “Pile moje”, “Ne mogu, ne mogu”, “Ponekad noću dok spava grad”, “Potonule lađe” i drugima.

Oduševljenje nisu mogli sakriti ni članovi benda koji su nakon više od 20 godina ponovno nastupili u Zagrebu.

Bila je to idealna prilika svima da se na par sati vrate u ono vrijeme kad su njihove pjesme okupirale vrhove top ljestvica. U punom Velikom pogonu Tvornice, legendarni Valentino proslavio je 40 godina od objave prvog singla, a najavio je i da Zagreb nije posljednja stanica na turneji koja, prema riječima frontmena Zije Valentina, “tek počinje”. Pred njima je i izrada Greatest hits izdanja, a planiraju i još dva albuma koje će objaviti za diskografsku kuću Croatia Records. 

“Osjećaj je lijep, mnogo smo truda, energije, benzina i dizela uložili u ovaj koncert. Prošlo je više od 40 godina od prve ploče, prvog singla, velik je ovo uspjeh, ali mi imamo osjećaj da smo danas samo nastavili tamo gdje smo stali. Tvornica kulture je odličan prostor, ali su za publiku bitne samo dvije stvari – da ubodeš gitaru i da imaš hit”, ponosno je rekao frontmen Zijo Valentino.

Spektakularnim koncertom vratili su se na hrvatsku scenu i podsjetili obožavatelje zašto su se 80-ih i 90-ih zaljubili u grupu Valentino. Na koncertu su, osim starih hitova, predstavili i tri pjesme objavljene prethodnih godina: “Da se rodim ponovo”, “Ti govoriš dok šutiš” i “Lisice”.

U nastupu koji je trajao više od 2 sata, publika je odbijala prestati pjevati najveće hitove, pa se bend morao više puta ponovno vraćati na stage da još jednom izvede svoje bezvremenske pjesme. Ako ste propustili njihov spektakl u Tvornici, ne brinite, ovo je bila tek mala najava onoga što dolazi.

Fotografije: Snježana Matanović

 

722 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail