Top novosti

Uskoro prvi album članova 4 Towners i Poprock škole

U prostorijama Croatia Records potpisan je još jedan važan ugovor.

Želimir Babogredac, direktor Croatia Records i Miroslav Dimić, glazbenik i voditelj Poprock škole potpisali su ugovor o zajedničkoj suradnji.

Objavljivanje prvog singla “Muzika je ključ”, a potom i cijelog albuma bit će kruna ove neprofitne umjetničke udruge koja se bavi glazbeno-scenskom i edukativnom djelatnosti. Osnovana je 2005. godine s ciljem da mlade ljude usmjeri na temeljne  glazbene stilove, blues i rock. Učitelji i mentori Poprock škole su glazbenici koji spadaju u sam vrh hrvatske glazbene scene i koji svoje ogromno znanje i iskustvo prenose na učenike svih dobnih skupina. Gradovi u kojima djeluju od samog osnutka su: Sisak, Kutina, Ivanić Grad, Čazma, Petrinja, a kroz njihov ljetni kamp u Lonjskom polju prošle su generacije naraštaja.

U zadnjih deset godina godine bili su učesnici najvećeg svjetskog blues festivala INTERNATIONAL BLUES CHALLENG Memphis – USA, gdje su predstavljali Republiku Hrvatsku u kategoriji mladih bendova do 21 godine. Godine 2019. u Memphisu, osim službenih nastupa na čuvenom Beale street, imali su čast da na najprestižnijoj Američkoj Blues akademiji “Stax Music Akademy” odsviraju koncert zajedno s njihovim studentima.  Također se mogu pohvaliti i najvećim svjetskim međunarodnim priznanjem Blues Oscar – “KEEPING THE BLUES ALIVE”.

“Vodeća smo edukacijska udruga i kroz naše radionice, koje potpomaže Ministarstvo kulture, prošlo je mnogo djece koja doslovno izgaraju da nauče instrumente. Već zadnjih desetak godina imamo i bend “4Towners – Stara škola” koju čine članovi najpoznatijih blues & rock grupa, poput: Plava Trava, Daleka Obala, Divlje Jagode, Grupa Film, Telefon Blues Band, Prljavo Kazalište, Massimo band itd. To su zaista glazbenici s ogromnim iskustvom: Boris Hrepić Hrepa, Eduard Jimmy Matešić, Mladen Krajnik, Ante Toni Janković, Toni Eterović, Adonis Dokuzović, Vedran Žanko, Dejan Nikolić, Robert Krkač, Zlatan Ćehić Ćeha, Gojko Tomljanović, Ivan Premelč, Nebojša Buhin,  Srđan Jug”, rekao je Miroslav Dimić, također član benda. 

Na prvom albumu Poprock škole naći će se desetak njihovih autorskih pjesama koje su snimane zajedno s njihovim učenicima u poznatim glazbenim studijima poput Phillips Recording Studio i Ardent Studio u kojima su snimali najveći bendovi u povijesti bluesa & rocka poput: ZZ Top, BB King, Joe Cocer, Jerry Lee Lewis, The Led Zeppelin itd.

903 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail