Top novosti

U Šibeniku predstavljena knjiga Arsen – Čovjek kao on Zlatka Galla

U Šibeniku je jučer predstavljena knjiga Arsen – Čovjek kao on, autora Zlatka Galla. Prostor wina bara Kamerino, smještenog u staroj gradskoj jezgri između Muzeja grada Šibenika i krstionice katedrale sv. Jakova bio je savršen ambijent za mnoge Šibenčanke i Šibenčane, goste i prijatelje koji su se okupili kako bi ponovno slušali o Arsenu.
Knjiga objavljena u izdanju Croatia Recordsa i MEDIA BAR-a objavljena je točno na petu obljetnicu odlaska velikana hrvatske glazbe, a Gall kao dugogodišnji Dedićev “suputnik” u knjizi je skupio sve svoje osvrte na Arsenove albume i na najznačajnije koncerte, niz biografskih podataka najuže vezanih uz Arsenov umjetnički opus te izvatke iz brojnih Dedićevih intervjua, autobiografskih tekstova te najrelevantnije zapise o svim segmentima njegova umjetničkog djelovanja.

Ljudi me obično pitaju koliko mi je vremena potrebno da ovako nešto napišem, a rekao bih zapravo da pisanje nije bitno, nego koliko si godina u tome. Arsena sam poznavao godinama i pisao bilješke za barem deset njegovih albuma te radio gomile intervjua i družio se od prigode do prigode. Tako se s vremenom taložilo poznavanje njega kao čovjeka i umjetnika. Želio sam da ova knjiga ne bude samo moja impresija, jer Arsen je imao sreću pa su o njemu puno prije pisali kompetentni ljudi, kao Igor Mandić i pokojni Tonko Maroević, koji su itekako dobro znali prepoznati njegov glazbeni i literarni opus. Sve ono najbitnije o Arsenu pokušao sam sabrati u knjizi“, kazao je Gall.

Predstavljanju knjige nazočili su i Gabi Novak i Matija Dedić sa suprugom Marinom. “Vjerujem da je Gall objedinio sve njegove karakteristike i sve što je u životu dao. Njegov opus uvijek će ostati vrijedan i značajan u našem društvu“, rekla je Gabi Novak.

Izdavači Croatia Records i MEDIA BAR te autor knjige, Zlatko Gall, bili su složni u jednom – knjigu prvo treba prvo predstaviti u Arsenovom rodnom gradu, Šibeniku.

Šibenik ne bi bio Šibenik bez Arsena. On je u sebi nosio sve što karakterizira šibenski mentalitet, samo to nije izlazilo iz njega na onaj rudimentaran način, nego kroz njegove doskočice, sarkazam i ironiju. Tko nije upoznao Šibenik i ljude, možda mu se čini da tu ima neke zloće, što nije istina, ali jednostavno se Šibenčani s tim rode“, rekao je između ostalog Gall.

Predstavljanje knjige s nekoliko Arsenovih skladbi uveličala je i klapa Stina koji su pjesmu Odlazak otpjevali sasvim slučajno uz crkvena zvona.

Knjiga Arsen – Čovjek kao on, autora Zlatka Galla dubinski je uvod u fenomen jedinstvenog i neponovljivog glazbenog genija Arsena Dedića i može se kupiti po cijeni od 129 kuna.

Foto: Toni Matošin

2198 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail