Top novosti

U prodaji je novi studijski album Amire Medunjanin For Him and Her

For Him and Her, novi studijski album world music dive Amire Medunjanin, od danas je u prodaji po cijeni od 99 kuna. Jedinstveni je to hommage Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić – 12 njihovih pjesama u interpretaciji Amire Medunjanin jednostavno očarava. 

Svirajte mi tiho, tiše prva je pjesma s kojom nas Amira uvodi u svijet “kafanske muzike” i za koju je danas na njezinom službenom YouTube kanalu objavljen službeni lyric video. Kako piše Petar Peca Popović, poznati novinar, rock kritičar i publicist, u knjižici izdanja: “Kafana, mehana, bircuz, konoba, gostiona, taverna ili birtija na našim prostorima oduvek označava mesto gde se najlepši dani proživljavaju noću.  /…/ Kafana je bila i jeste vrsta oaze, gde još postoji kult prvosveštenika mikrofona. Tu se gaji druga vrsta popularnosti, a duša gosta posebno vrednuje.

Osim spomenute Svirajte mi tiho, tiše na albumu se nalaze Tomini i Silvanini evergreeni: Ja nemam prava nikoga da volim, Čekaj me, Šta će mi život, Što je tužna tako ova noć (prvi objavljeni singl koji prati službeni videospot), Rane moje, Kad se voli, što se rastaje, Srećo moja, Danka, Dva smo sveta različita, Što te večeras nema i Umoran sam od života.

Album For Him and Her snimljen je u Bostonu (SAD) u studiju Big BlueSound dok je dio instrumenata snimljen u Beogradu i Mostaru (Studio Coda i Mostar Rock School). Na albumu su sudjelovala eminentna glazbena imena: Shyrkhan Agabeyli (bas), Bojan Zulfikarpašić (perkusije i Moog Matriarch), Predrag Vasić (gitare i mandolina), Ismail Lumanovski (klarinet), Mustafa Šantić (harmonika), Vladimir Ćuković (violine) i Pantelis Stoikos (truba). Realiziran u suradnji s partnerom projekta Stars & More i u izdanju Croatia Recordsa, For Him and Her diskografski je dragulj i sasvim sigurno jedan od albuma godine. Naslovna fotografija djelo je Vojislava Đorđića (Town Hill Colony) dok je za likovno oblikovanje zaslužan Tarik Zahirović (Ideologija, Sarajevo).

Toma Zdravković

Kolekcija For Him and Her nastala u okruženju izuzetnih muzičara, sa kakvim, inače, Amira sarađuje tokom svoje karijere, otvara i jedno privatno pitanje: ‘Zašto neke pevače volimo više nego druge koji možda imaju bogatiji, koloritniji, na kraju krajeva, i školovaniji glas?!’ Verujem da ih naša srca biraju zbog načina kako donose pesmu. Vrhunski interpretatori izabranu pesmu doživljavaju na krajnje intiman način ne stideći se da pred publikom strasno reprodukuju sve njene sadržaje i nijanse dok i poslednji slušalac ne prepozna osećаnja, ljubav, čežnju i bol, ali neretko i nostalgiju za nekim vremenima, običajima i dragim ljudima. Amira Medunjanin poseduje to čudo u sebi. Njeno pevanje je čin slavljenja pesme, retka sposobnost da se u grudima smrtnika zaljulja klatno duševnog uzbuđenja“, piše biranim riječima Petar Peca Popović.

Silvana Armenulić

For Him and Her, Amirin novi studijski album, definitivno će naći put do mnogih srca i potvrditi je iznova kao jedan od najdistinktivnijih glasova na svjetskoj world music sceni. Izdanje je u prodaji po cijeni od 99 kuna u svim prodavaonicama Croatia Recordsa, naći će se i u svim ostalim bolje opremljenim CD prodavaonicama diljem regije te je dostupno i na svim streaming servisima. Na radost svih Amirinih obožavatelja, u prodaji će se u srpnju naći i bogato opremljeni dvostruki vinil.

 

2517 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail