Novosti

U prodaji novi album Anđelka i Martina Krpana

“Ivan Jarnović: Šest dua za dvije violine”, ime je novog izdanja Anđelka i Martina Krpana, dvojice hvaljenih i višestruko nagrađivanih violinista.

Profesora na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te jedan od najcjenjenijih hrvatskih violinista, Anđelko Krpan, jedan je od utemeljitelja i prvi violinist Gudačkoga kvarteta Sebastian, a redovito svira i snima solistički i u različitim komornim sastavima, pa mu je tako ovo osamnaesto izdanje po redu u katalogu Croatia Recordsa. O Anđelkovom sviračkom umijeću govore i brojni Porini te druge nagrade i priznanja koja je dobio, a izgleda da ni njegov sin Martin ne kaska za ocem nimalo. Naime, ovo je drugo zajedničko obiteljsko izdanje, a iako je riječ o naizgled krhkom i jako ogoljenom sastavu, jer je violina melodijski instrument na kojem se uglavnom može izvoditi samo jedna melodijska linija, Anđelko i Martin iznova dokazuju da kada se dvije violine spoje i kada netko za njih napiše dobro djelo, fascinantno je kako to može puno i bogato zazvučati.

Novi nosač zvuka sadrži dvanaest pjesama, a ovoga puta otac i sin vrhunski interpretiraju jednog od vodećih violinskih virtuoza iz razdoblja bečke klasike, Ivana Jarnovića, koji je kao skladatelj važan predstavnik pretklasičnog stila. Zvuci Jarnovićeve violine ostali su svojina vremena u kojem je živio, no Jarnovićeve skladbe, tiskane još za njegova života, žive kroz sviračke virtuoze novih generacija.

Novo izdanje Anđelka i Martina Krpana možete nabaviti u svim boljim glazbenim prodavaonicama te na webshopu Croatia Recordsa.

481 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail