Top novosti

U prodaji je reizdanje “Live in l’Olympia” Tereze Kesovije

Trideset godina nakon prvog objavljivanja vinila “Live in l’Olympia”, mnogobrojna publika Tereze Kesovije ponovno može uživati u kultnom live albumu objavljenom na CD-u. Tog davnog 18. travnja 1988. godine, Tereza Kesovija svojim je glasom, energijom i posebice strašću osvojila publiku najvažnijeg pariškog hrama glazbe.  

Monique Prevot je za “France Soir” tu magičnu večer opisala na sljedeći način: “U ponedjeljak nam je u Olympiji Tereza Kesovija pripremila jedinstvenu večer punu izražajnosti. Jednostavno, ona je ‘passionaria’, čije ime posvuda u svijetu izazivlje zanos, postala ‘La Kesovia’ za francusko slušateljstvo s kojim se nakon duge odsutnosti opet susrela. A u dvorani oduševljenje, zanos… jer, bilo je bakra u njezinu glasu, vatrenog bljeska u kosi i krasnog zlatnog sjaja u dubini očiju. Nije pogriješio Enrico Macias, koji joj je na jednom od svojih koncerata u Olympiji prvi u Parizu pružio priliku. Tereza je postala doista velika.”

U svojoj dugogodišnjoj blistavoj karijeri koja traje punih 60 godina, Tereza je i obljetničkim koncertom “To sam ja” u Lisinskom, 19. veljače ove godine, pokazala svu raskoš svog umjetničkog sjaja. Njezini evergreeni “Prijatelji stari…”, “Nono, dobri moj nono”, “La chanson de Lara”, “Sunčane fonatane”, “C’est ma chanson” odzvanjaju jednako impresivno kao i prije trideset godina i upravo zato njeni live zapisi su od posebnog diskografskog značaja.

“Pitala sam se kako i čime istaknuti sve one bez čije suradnje moj koncert u Olympiji gotovo da i ne bi bilo moguće ostvariti! Mogla bih pričati o razumijevanju, povjerenju, saznanju da možemo i da znamo, ali postoji nešto više – što reći i kako objasniti vlastitu misao o prijateljstvu! Odgovor je neopisivo jednostavan i lijep jer prava je tek jedna riječ – HVALA”, napisala je Tereza u knjižici originalnog izdanja.

Reizdanje ovog albuma krasi i tekst Natalije Cajić, supervizorice albuma:
“Jedna je Tereza. Ona koja tako dosljedno, istinski i snažno, vjerna pozornici, glazbi i publici, živi umjetničku priču. Na toliko toga lijepog i vječnog, na puno krajolika tih glazbenih staza i na prizore Pariza, podsjetit će nas ovaj album, pun slika i nota. To je Tereza, naša diva, iz pariške priče.”

Album po cijeni 69 kuna od potražite na svim prodajnim mjestima Croatia Records te na ovim poveznicama:
Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=971219
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1364012707
Amazon: http://amazon.com
Deezer: http://deezer.com/album/59842092

3795 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail