Novosti

U prodaji je novi CD Mladena Medaka “Dečki, kak me hiče”

Od danas je u prodaji dugoočekivani album Mladena Medaka Gage “Dečki, kak me hiče”.

Taj poznati Bjelovarčanin, kantautor, šansonjer, satiričar i humorist nakon niza objavljenih singlova odlučio ih je objediniti na jednome mjestu. Naime, u izdanju Croatia Recordsa svijetlo dana ugledao je CD s njegovih dvanaest autorskih skladbi. Gotovo sve pjesme su otpjevane na kajkavskom dijalektu, pa nam Gaga poručuje kako najveći odjek očekuje upravo na prostorima gdje se govori kajkavštinom. Drugim riječima, kontinentalna Hrvatska je njegova niša za ovaj album. Sa svojim idućim izdanjem Gaga se namjerava obratiti puno široj publici jer će na njega uvrstiti svoje najpoznatije šansone koje je otpjevao na štokavici, pa će kako i sam kaže, samim tim zainteresirani auditorij biti bitno mnogobrojniji.

“Dečki, kak me hiče” je album prepun humora, satire, i dvosmislenih tekstova tako da slušatelja već na prvo slušanje iznenađuje Medakova duhovitost, humor i lakoća izvedbe. U njegovim tekstovima ima dosta erotike koja je uvijek dobro i umjereno dozirana. Glazbeni temelji svih melodija su narodni, većinom iz podravskog podneblja, gdje se mješaju mađarski čardaši i podravske polke. Zato je Mladen Medak Gaga često viđen gost na svim festivalima kontinentalne Hrvatske (Krapina, Pitomača, Požega) kojima je baza stvaralaštva hrvatska tradicionalna glazba.

Gaga je jedan od rijetkih izvođača koji na sceni, osim sviranja i pjevanja, može odglumiti dobar skeč, može ispričati duhovitu humoresku, može na razne načine do suza nasmijati i zabaviti svoju vjernu publiku. Pitali smo ga kako mu to sve polazi za rukom, a on nam za kraj u svom stilu poručuje:
“Je dečki, kad mene stalno nekaj hiče”.

561 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail