Novosti

U prodaji je album “Vremena nemaš” grupe OFFinGER

Grupa OFFinGER jedinstvena je pojava na bosansko-hercegovačkoj glazbenoj sceni.

Oni njeguju stari dobri zvuk Zenice, grada iz kojeg potiču i iz kojega su potekla i mnoga druga imena koja su im bila uzor. Frontmen grupe OFFinGER, Alen Delić, čovjek je koji je ovu priču započeo 2001. godine u Zenici, a nastavio 2013. godine u Njemačkoj, u koju je otišao jer „vremena nije više bilo”. Iz tog odlaska u Njemačku nastaje i samo ime grupe OFFinGER (Off in Germany). Alen Delić se ovim imenom grupe želio osvrnuti na zeničku rock scenu 80-ih i u nekom smislu odati počast vremenu u kojem se on kalio i upijao dobru glazbu, slušao dobar rock`n`roll i odrastao zajedno s ljudima, koji su i bili kasnije, zajedno s njim, članovi 3. i 4. generacije benda.

Projekt “Vremena nemaš” imao je veliko značenje za Alena Delića, koji je sve to pokrenuo da bi oživio tekstove i priče u njima, da bi ih poklonio ljudima i ostavio neizbrisiv trag.  Ono što je poslužilo kao inspiracija za pokretanje cijele ove priče su unikatni tekstovi Sanela Kendića, jedinstvenog i autentičnog zeničkog boemskog lika, do sada neafirmiranog kantautora, čiji je rad Alen prepoznao i nije mogao zanemariti i čiju je dubinu htio pretvoriti u konačne note te ga na taj način ovjekovječiti. Autor teksta i glazbe jedne pjesme na albumu je i kantautor Semir Sefer iz Kaknja. Na albumu se nalazi deset pjesama: “Padobran”, “Vremena nemaš”, “Kada se tebe sjetim”, “Zagrljeni, uplakani”, “Na danteovskim mukama”, “Treba mi sna”, “Samo bez ljutnje”, “Ništa, brate, ništa (za B. Štulića)”, “Plišane zvijeri” i “Tek sad nisam sretan”. Cover i dizajn albuma potpisuje Damir Čolić iz Sarajeva.

Album “Vremena nemaš” možete kupiti u svim prodavaonicama Croatia Recordsa, kao i na webshopu Croatia Recordsa po cijeni od 59 kuna.

157 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail