Novosti

U prodaji dvostruki vinil “Vrijeme ljubavi” s hitovima koji su obilježili karijeru grupe Parni valjak

“Vrijeme ljubavi” naziv je nove vinilne kompilacije najvećih hitova jedne od najdugovječnijih rock skupina u nas, Parnog valjka.

Na dvostrukom 180-gramskom vinilu, koji je od danas u prodaji, nalazi se 20 velikih hitova, najvećim dijelom iz faze kada su surađivali s tadašnjim Jugotonom pa sve do danas i dugogodišnje suradnje s Croatia Recordsom.

Autori i urednici kompilacije su direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac, te radijski voditelj i urednik emisije Music Pub Drugog programa Hrvatskoga radija, Zlatko Turkalj Turki.
“Jedno od najvećih priznanja svakom glazbenom kritičaru i novinaru je poziv i priliku za izbor pjesama za završnu vinilu kompilaciju jedne od najznačajnijih hrvatskih pop-rock grupa svih vremena. Za mene je ovo bio posebno važan zadatak jer je riječ o grupi čije sam pjesme još kao klinac uz gitaru pjevao na tulumima. Imao sam privilegiju posljednjih 35 godina premijerno predstavljati njihove pjesme i albume u radijskim emisijama, kao reporter i komentator javljati se s njihovih proba, snimanja pjesama i koncerata. Parni valjak je uvijek svirački, a onda i Akijevom interpretacijom bio jedan od koncertno najatraktivnijih i najboljih hrvatskih bendova. Osim toga, Husove pjesme koje vole generacije i koje nemaju rok trajanja većim su dijelom prava glazbena poezija. Upravo ta simbioza glazbene virtuoznosti članova benda, Akijeva vokalna osobnost i Husov prepoznatljiv rukopis gospodinu Babogredcu i meni bile su glavne smjernice u izboru pjesama za album ‘Vrijeme ljubavi'”, ističe Turki.

Na kompilaciji možemo pronaći hitove kao što su “Godine prolaze”, “Kada me dotakne” ,”Nakon svih godina”, “Jesen u meni”, “Malena”, “Sve još miriše na nju”, “Dođi”, “Molitva”, “Opet se smijem”, “Zastave” i druge, uključujući hit singl “Ponovo” objavljen nekoliko dana nakon što nas je napustio pjevač Parnog valjka, Aki Rahimovski.

Parni valjak je tijekom svoje dugogodišnje karijere stvorio veliki broj hitova obilježivši time jedno određeno diskografsko vrijeme, koje možemo nazvati i vrijeme ljubavi, a pjesme koje su postale dio najnovije vinilne kompilacije mnogima su se urezale u srca i među emocije koje možemo vidjeti na svakom koncertu ovog benda.

Dvostruki vinil “Vrijeme ljubavi” možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 169 kuna, kao i na webshopu. Svaki kupac vinila na poklon dobije download code za preuzimanje mp3 verzija pjesama.

415 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail