Novosti

U Močvari predstavljen album “Element” Teofilovića

U četvrtak, 24. veljače, u prostoru kluba Močvara održano je predstavljanje najnovijeg studijskog albuma Teofilovića – “Element”.

Izdanje koje sadrži nadahnute obrade najljepših tradicionalnih pjesama naših prostora dočekano je s iznimno velikim interesom, čemu svjedoči i činjenica da je Močvara bila popunjena do posljednjeg mjesta. Publika je, osim u nekoliko sjajnih izvedbi braće Teofilovića, mogla uživati i u zanimljivoj tribini kojoj su prisustvovali voditelj world music programa Vrelo Zvuka, Emir Fulurija, glazbeni kritičar Dubravko Jagatić, pisac Miljenko Jergović te filozof i pjesnik Hrvoje Jurić.

Prvi sam put uživo čuo braću Teofilović 2014. godine. Prije nego što sam otišao na koncert preslušao sam dio materijala i bio sam impresioniran, da ne kažem u šoku. Tek sam nakon koncerta shvatio koliko su zapravo veliki i koliko je jedinstveno to što rade. Iza tog nastupa sam jedva čekao sljedeći“, rekao je Dubravko Jagatić.

Ono što me fascinira kod braće Teofilovića je njihova autentičnost i originalnost. Možda je malo čudno spomenuti originalnost u kontekstu nekoga tko izvodi tradicijsku muziku, ali u slučaju Teofilovića zaista se radi o kreaciji, a ne o repeticiji“, dodao je Hrvoje Jurić.

Ovaj CD sublimirao je sva naša dosadašnja muzička iskustva i mišljenja, ali i sve ono što se rodilo u međuvremenu. Mladim glazbenicima koji se žele baviti ovim poslom savjetujem da čvrsto vjeruju i da vole to što rade“, izjavio je Radiša.

S obzirom da potječemo iz zbora, neko dugogodišne iskustvo i stil opredijelili su nas za ovaj način pjevanja. Zbor nam je nedostajao, a Radiša i ja smo kroz svoje glasove, razmišljanje i vrijeme dali novu notu toj muzici i mislim da smo u tome uspjeli“, zaključio je Ratko.

Čudesna braća Teofilović i ovom su prigodom oduševili svojim nastupom, a izvedbe pjesama “A što ti je mila kćeri”“Vrbice, vrbo zelena”“Kaleš bre Anđo” ili “Đelem, đelem” nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Iznimno veseli činjenica da je album, nakon svega deset dana koliko je u prodaji, već zauzeo deseto mjesto na službenoj HR Top 40 ljestvici najprodavanijih albuma u Hrvatskoj. Potvrda je to kako je šira publika čula i osjetila isto ono što su čuli i osjetili svi koji su prisustvovali predstavljanju albuma Element.

Album “Teofilovići – Element” nabavite po cijeni od 89 kuna putem webshopa Croatia Recordsa te u svim CD shopovima.

Fotografije: Julio Frangen

 

625 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail