Novosti

Tragovi na novom singlu ostvarili suradnju sa Sergejem Ćetkovićem

Nakon više od dvije godine stanke od autorskog djelovanja Tragovi su se vratili s novom pjesmom, devetim singlom, “Da si mi tu”, a posebno su ponosni što su ostvarili suradnju sa Sergejem Ćetkovićem koji je autor glazbe i teksta.

Dečki iz benda Tragovi i Sergej Ćetković su se upoznali u Popmark studiju u Beogradu kada su snimali pjesmu Ružmarin.
“Suradnja s njim bila je odlična. Vrlo brzo smo kliknuli i znali u kojem smjeru ćemo ići s novom pjesmom. Sergej je velika zvijezda na cijelom Balkanu i izuzetna nam je čast što potpisuje našu pjesmu”oduševljeno je komentirao frontmen benda, Mihael Bogčev.

Pjesma ima štih Tragova, ali je zadržala baladični Sergejev zvuk zahvaljujući fantastičnom dvojcu iz Popmarka – Marku Milatoviću i Vladanu Popoviću, koji potpisuju aranžman i produkciju.

Suradnja s Tragovima oduševila je i Sergeja: “Obično na poziv mlađih kolega uradim ‘domaći zadatak’, pogledam u kom pravcu i na koji način razumiju i predstavljaju muziku te da li smo na istoj talasnoj dužini. Sa Mihaelom i momcima je sve bilo na prvu loptu. Provjerena ekipa koju čine moji dugogodišnji saradnici Vladan Popović i Marko Milatović dali su svoj pečat i uradili odličan aranžman i produkciju. Drago mi je da je pjesma donesena na svijet njihovim rukama, da će ostaviti sjajan trag na muzičkom nebu i zamirisati kao zelen Ružmarin.”

Foto: Dario Lepoglavec

Nakon što je snimljen singl, dečki su odmah dobili ideju za spot, a redateljsku palicu je preuzeo Stjepan Dolenec iz Creative Factoryja kojemu je to bio videospot. Njemu je ideja i želja bila da snimi spot u kojem će prikazati emotivnu priču i gdje u prvom planu neće biti svirke benda. Spot je sniman na nekoliko lokacija, u Donjem Karinu na rijeci Karišnici, u Posedarju te u Zagrebu. Glavnu ulogu je preuzeo akademski glumac Marko Hergešić kojeg su Tragovi već predstavili na svojim društvenim mrežama na šaljiv način, a u spotu prikazuje jednu sasvim drugu emociju. Glavna glumica je Marija Bjelivuk, inače studentica ekonomije.
“Naši glumci savršeno su odradili traženu ulogu i pretvorili spot u priču koja će, sigurni smo, ganuti svakog gledatelja i probuditi emociju”komentirali su Tragovi.

Ova suradnja i singl bili su savršen vjetar u leđa i Tragovi u planu već imaju iduću pjesmu za ljeto ove godine, s kojom će kompletirati prvi album.

Naslovna fotografija: Dario Lepoglavec

846 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail