Top novosti

Stigao je album “Ladies” Matije Dedića

Novi studijski album “Ladies” našeg najznačajnijeg jazz pijanista Matije Dedića od danas je u prodaji.

Album koji se zadnjih tjedan dana mogao slušati na Deezeru izazvao je posebnu pažnju publike jer je Matija novi album posvetio sjajnim kantautoricama, snažnim vokalisticima i ženama koje su obilježile njegov privatni i poslovni put. Albumu su prethodila dva singla i spota – “Sebi dovoljan” autora Zlatana Stipišića Gibonnija, u izvedbi Martine Majerle i “Bok”, autorska pjesma Sare Renar. Na albumu je Matija okupio čak šesnaest ženaGabi Novak, Saru Renar, Martinu Majerle, Tenu Vodopiju, Marijanu Zlopašu, Lanu Janjanin, Tamaru Obrovac, Ivanu Husar-Mlinac, Vesnu Pisarović, Mariju Husar-Rimac, Lidiju Bajuk, Gitu Hajdarhodžić & Maju Vučić, Lu Dedić, Remi i Leu Deklevu. Zanimljivo je da je Matija na svom novom albumu okupio gotovo sve članice grupe Divas, a veliku pažnju privlači pjesma “Zadnji sati ljeta” koju je otpjevala njegova kćer Lu Dedić.

Novi Matijin album oduševio je i dugogodišnjeg glazbenog kritičara Zlatka Galla koji je u svojoj recenziji napisao:
“Album je to koji je mirne duše mogao nositi i naslov ‘Evo Dedića!’. Osim Matije kao sveprisutnog glazbenika (i mahom aranžera), Arsena, prisutnog kao autora dvaju skladbi, tu su i Gabi Novak i Matijina kći Lu kao pjevačice. Gabi je, pak, po tko zna koji put bljesnula u sjajnoj Arsenovoj baladi ‘Otok’ koja je otvorila album; skladbi ozračenoj vonjem Mediterana s Gabinim jazzy vokalizama, Gelinom gitarom i Matijinim klavirom te snenim pozadinskim vokalima. Kao da su baka i unuka htjele pokazati da ‘zabavna’ ili ‘pop’ glazba, ona negdašnja i ova današnja, mogu biti vraški zabavne, zanimljive, vrijedne pažnje i radiofonske eksploatacije. Zapravo ovim dvama ‘obiteljskim’ skladbama – uostalom kao i cijelim albumom – Matija je još jednom potvrdio da je ne samo sjajan jazz klavirist već i ‘all around’ glazbenik koji je jednako uspješan kad krene u jazzerske improvizacije bilo svojih skladbi ili standarda čitanih vlastitom optikom te, s druge strane, u ‘formatu’ najšire shvaćenog popa. I s Predinom, i kad obrađuje Arsenov i Gabin katalog ili pak Gibonnijevu pjesmaricu. Za kraj je došla ‘Vridilo je’ s Leom Deklevom. Skladbom koja je znana i u Oliverovoj izvedbi i u autorskoj Leinoj izvedbi uz Matiju ponovo se dokazala kao veličanstvena balada. Uz pouku koja vrijedi za cijeli Matijin ‘ženski’ projekt: vridilo je!”

Evergreeeni, nove pjesme, hitovi u novim aranžmanima i vrhunskoj klavirskoj pratnji Matije Dedića, sve to nudi novi Matijin album “Ladies”, koji možete nabaviti u svim našim trgovinama ili na webshopu po cijeni od 89 kuna.

613 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail