Novosti

Slavljenički koncert Drage Diklića iz Lisinskog od sada u prodaji i na Blu-rayu

Koncertom u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu Drago Diklić je prije godinu dana proslavio 65 godina rada.

Koncert je posvetio voljenom Zagrebu i svojoj publici i nazvao ga Zagreb je najljepši grad (Live at Lisinski), a na njemu je premijerno predstavio i dvije nove pjesme o Zagrebu: Zagreb i Kaja (skladao i izveo Drago Diklić) i Zagrebačka šetnja (skladao i izveo Hrvoje Hegedušić) koje je napisao Enes Kišević. Od prošloga tjedna album je u prodaji na dvostrukom CD-u, a od ovoga petka dostupan je i na Blu-rayu s cjelokupnom snimkom u visokoj kvaliteti. Aranžmane svih pjesama izvedenih na koncertu potpisuje upravo Drago Diklić. Koncert je snimao Vinko Vidović, a miksao i masterirao Goran Martinac u Croatia Records Studiju. Izvršni producent bio je Krešimir Dolenčić, a producenti snimanja Nikolina Mazalin i Rajko Pavlović. Marko Zeljković Zelja režirao je i montirao videosnimku koncerta. Likovno oblikovanje potpisuje Ana Luketin Fahrenwald, fotografije Samir Cerić Kovačević, dok naslovnicu krasi fotografija Davora Denkovskog.

Drago Diklić i The Professionals (Foto: Samir Cerić Kovačević)

U drugoj polovici 20. stoljeća Drago Diklić osniva sastav The Professionals/Profesionalci koji ga je pratio i na koncertu u Lisinskom, a ovoga puta članovi su bili Julije Njikoš na klaviru, Ante Gelo na gitarama i mandolini, Mladen Baraković na bas gitari i Josip Cvitanović na bubnjevima. Na koncertu smo imali prilike čuti njegove najveće hitove poput Zagreb je najljepši grad, Gde si sad moj prijatel, Još samo večeras, Opet si plakala, Vse bum zapil i Domovino moja lijepa, zatim američke standarde poput Unforgettable, New, York, New York i If I Had a Hammer, Italija Medley (Anema e core, La più bella del mondo, Parlami d’amore Mariù, Quando quando quando), ali i obrade pjesama njegovih velikih prijatelja poput Ive Robića i Zvonka Špišića.

Foto: Samir Cerić Kovačević

Ovaj koncert još jednom je dokazao koliku je veliku publiku Drago Diklić  tijekom 65 godina okupio, ali i potvrdio kako je riječ o jednom od najboljih hrvatskih vokala stare generacije koji su vokalno i danas iznad mnogih interpretatora novije generacije. Na koncertu je kreativna direktorica Croatia Recordsa, Nikolina Mazalin, uručila Dragi i posebno priznanje za 65 godina uspješne karijere.

Foto: Samir Cerić Kovačević

CD i Blu-ray Drage Diklića “Zagreb je najljepši grad (Live at Lisinski)” možete kupiti po cijeni od 99 kuna svaki na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i svim većim shopovima u Hrvatskoj.

301 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail