Novosti

Sjajnim nastupom u Tvornici Kulture Filip Pavić predstavio novi studijski album “Labyrinth Songs”

Nakon što je prošli tjedan objavio svoj drugi studijski album “Labyrinth Songs”, talentirani jazz gitarist i skladatelj Filip Pavić sa svojim je kvintetom nastupio u Tvornici Kulture u sklopu jesenskog ciklusa JazzHR.

Koncertna promocija izdanja koje je kritika već prepoznala kao ozbiljnog kandidata za jazz album godine protekla je u sjajnom ambijentu, a ljubitelji jazz glazbe mogli su uživati u muziciranju ponajboljih hrvatskih jazz glazbenika; Borka Rupene, Zvonimira Šestaka, Marija Bočića, Matije Dedića te Filipa Pavića. Osim 7 Filipovih autorskih skladbi koje se nalaze na albumu “Labyrinth Songs” publika je mogla čuti i skladbu “Be a Light Onto Yourself” s hvaljenog albuma prvijenca “Terra Incognita”.

Foto: Davor Birt

“Jako sam zadovoljan svojim drugim albumom “Labyrinth Songs”, prvenstveno zbog činjenice da sam ponovno imao priliku surađivati sa sjajnim glazbenicima. Inspiracija za drugi album dolazila je iz raznih stilova glazbe, ali i raznih životnih situacija, knjiga, filmova… To je u mojoj glazbi postao standard. Ono što krasi drugi album jest veća raznolikost u glazbi, a neke skladbe nastale su primjerice pod utjecajem brazilskog i afričkog etna. Zaista sam sretan i zahvalan što mogu raditi glazbu koju volim, a dodatnu vrijednost donose ljudi koji prepoznaju moj rad.”, komentirao je Filip Pavić.

“Suradnja s Filipom je predivna. On piše prekrasnu glazbu koja me svaki put iznova pogodi i svakako odgovara mom senzibilitetu. Mislim da će napraviti još puno lijepih stvari, on je definitivno veliki potencijal i netko za izdvojiti. Nadam se da će me zvati i na snimanje trećeg albuma!“, dodao je Matija Dedić.

Foto: Davor Birt

Filip Pavić dvostruki je dobitnik nagrade Status, i to u kategorijama Mlada nada jazz glazbe te Najbolji jazz gitarist. Albumom prvijencem “Terra Incognita” zaradio je izrazite simpatije jazz publike, ali i kritike, koja ga je prepoznala kao vrsnog skladatelja i gitarista. Album “Labyrinth Songs” broji 7 autorskih kompozicija koje su nastale u studiju Artesuono u Udinama uz pomoć producenta Stefana Ameria. Iako je stilski raznolikiji, sa širim spektrom utjecaja od prethodnog albuma, “Labyrinth Songs” u isto vrijeme zadržava Pavićev istančani osjećaj za melodiju i liričnost.

Foto: Davor Birt

220 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail