Novosti

Sjajan koncert Josipe Lisac na Šalati završio u ritmu kiše! Inbox

Sinoćnjim koncertom na Šalati Josipa Lisac još je jednom pokazala svoju vokalnu savršenost i oduševila tisuće ljudi koji su omiljenu glazbenicu došli gledati samo šest mjeseci nakon njenog tradicionalnog prosinačkog koncerta. Prvi put je Šalata dočekala iznimnu glazbenicu koja je svojim bogatim glazbenim repertoarom u samom vrhu glazbenog svijeta više od 50 godina. Josipa je najavila savršenu večer bez vjetra s izuzetnim glazbenicima koji su je pratili: Davor Črnigoj, basist koji je za svoje umijeće sviranja dobio već mnoga priznanja i Josipin prijatelj iz djetinjstva, Elvis Penava, gitarist koji je tijekom večeri nekoliko puta opravdao Josipinu najavu da pripada među najbolje gitariste svijeta, Borna Šercar, jedan od najboljih hrvatskih jazz bubnjara iza kojeg je nekoliko uspješnih samostalnih projekata te Toni Starešinić, klavijaturist koji je počeo svirati s Josipom nakon njihove suradnje na pjesmi “Tebi putujem”.

Koncert je započela neuobičajeno remixom pjesme “Make Up”, objavljenom na albumu “Hir, hir, hir” (1980.), koji inače nije dio njenog standardnog repertoara, a izvela ga je samo u pratnji Borne Šercara. Potom su krenule neizostavne pjesme: “Boginja”, “O jednoj mladosti”, “Dok razmišljam o nama”, “1000 razloga”, “Živim po svome”,” Gdje Dunav ljubi nebo”, “Danas sam luda”, “Tu”, “Hir, hir, hir”, “Magla”
“Ovo je krasan koncertni prostor, ali u trenutku kad su svi htjeli imati koncert na Šalati, rekla sam da još nije moje vrijeme. Upravo je na ovom prostoru Karlo Metikoš održao dva sjajna povratnička koncerta nakon svjetske turneje na kojoj je nastupao kao Matt Collins. Dvanaest tisuća ljudi ga je čekalo je po kiši. Nisam mogla ići na taj koncert jer sam bila premlada, ali sam slušala o njemu, a zahvaljujući  HRT-u prikazat ćemo vam prilog o tome”, najavila je Josipa prilog koji je publika imala prilike vidjeti na velikom ekranu.

Savršenstvo svojih izvedbi pokazala je pjevajući međimursku tradicionalnu pjesmu “Zvira voda” koju je izvela uz harfisticu Mariju Mlinar. Uz nju jedinog gosta na koncertu činio je i saksofonist Vojkan Jocić koji ju je pratio u pjesmi “Tebi putujem”.
Dva puna sata bila su ispunjena kultnim pjesmama, duhovitim Josipinim razmišljanjima, a umjesto čekanja da ju publika pozove na bis Josipa je samo nastavila s pjesmama “Ležaj od suza” i “Ispočetka”. Iako je cijelo vrijeme govorila publici da su “tihi kao u sentišu”, upravo su na zadnje dvije pjesme mnogi došli pred pozornicu i plesali i to po kiši koja je nenajavljena napravila još jednu poveznicu s koncertom Matta Collinsa na Šalati.  U ritmu kiše Josipa se još jednom oprostila od svoje publike kojoj se neizmjerno zahvalila.
Bila je ovo savršena koncertna večer koju je publika nagradila pljeskom i ovacijama.

Najnoviji album Josipe Lisac “From Croatia Records Studio…tu u mojoj duši stanuješ” možete kupiti na CD-u, Blu-ray-u i LP-ju na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa kao i u službenom webshopu.

3158 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail