Novosti

Sara Renar nas uvodi u apstraktan introspektivan svijet u videospotu za novi singl “Hana je već dugo budna”

“Hana kaže ako je stanje permanentno, dušo, to onda nije kriza”, stihovi su kojima Sara Renar otvara svoj posljednji album “Šuti i pjevaj”, ujedno i stihovi kojima počinje posljednji singl s albuma, pjesma “Hana je već dugo budna”.

Za autoricu netipičnu, gotovo feelgood melodiju krasi karakteristična truba Igora Pavlice, no neka vas veselija atmosfera ne zavara –  Sara je tu i dalje direktna i odlučna te već drugim stihom nastavlja: “Hana kaže svi smo ucijenjeni ali to ne znači da nemamo izbora”.

“Hana je već dugo budna” dobila je i videospot snimljen na prekrasnim lokacijama otoka Mljeta, koji je međutim posve lišen mediteranskog kiča i uvodi nas u apstraktan introspektivan svijet koji u posljednjim kadrovima podsjeća na Bergmanovsku estetiku. Režiju potpisuje Indi Novak, članica produkcijskog tema Mars Creative.

Goran Komerički u rubrici “Domaća zadaća” portala Sound Report piše:
“Sara Renar kreira umjetnost. Ona propituje i čini to mnoštvom metaforičkih putokaza i slojevima glazbene atmosfere. Ta atmosfera je toliko bogata da nadilazi okvire jednostavnog slušanja i simplificiranog tumačenja. Ova pjesma je baš kao i album – traži njihove nizove. I mnoštvo reinterpretacija. Priča nam da se neke stvari ne mijenjaju desetljećima. I da je princip isti, a sve ostalo su nijanse. Upućuje kako nemirno spavate, jer vam ne daju. Uvjerili su vas da je korisno biti malodušan i koračati zatvorenih očiju. Međutim, dodaje Hana, svaka odgoda promjene – javne i privatne – sa sobom nosi ogromnu kamatu.”

Možda je ovo zadnji singl s albuma „Šuti i pjevaj”, ali priča oko albuma ne završava. Sara priprema nova iznenađenja, kako koncertna, tako i ona druga. Sprema se i remix album “Šuti i pjevaj”, nedavno ga je najavila singlovima “Mlad kao mi (Hibrid Remix)” i “Marija budi oprezna (Outcome Remix)”, a tu je i suradnja s Matijom Dedićem na novoj verziji pjesme “Bok” koja će se naći na novom Matijinom albumu na kojem je okupio cijeli niz uspješnih hrvatskih glazbenica.

176 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail