Top novosti

Regionalna premijera novog singla i spota Crvene jabuke Tvrđava

Crvena jabuka je na radost svojih brojnih fanova objavila novi službeni singl i spot Tvrđava.

Tvrđava je ujedno i najavni singl za novi istoimeni studijski album koji će se na tržištu naći sredinom listopada. Tekst za ovu prekrasnu baladu, koju su oduševljeno prihvatile brojne radio postaje u cijelog regiji, napisali su Dragana Kajtazović-Šenkovski i Mirko Šenkovski Geronimo koji uz Dražena Žerića Žeru potpisuje i aranžman pjesme.

Žera je ovu pjesmu napravio u suradnji s poznatim sarajevskim glumcem Josipom Pejakovićem kojeg starije generacije pamte po monodramama Oj, živote, On meni nema Bosne i drugih, a jedno vrijeme bio je čak i pjevač travničke rock grupe Veziri. Pjesmu Tvrđava prati odličan igrani spot čiju režiju potpisuje redatelj Dalibor Mrdić. Njegovu ideju da oživi davna ratnička vremena pomogli su članovi udruge Vitezovi kraljevskog grada Jajca, a glavnu ulogu ratnika odglumio je Branko Češljić.

Crvena jabuka ove godine slavi trideset i pet godina postojanja, a veliku godišnjicu obilježili su objavom albuma Sarajevo 1985. – 2020., početkom svibnja ove godine.  Radi se o albumu posvećenom Sarajevu, gradu u kojem je osnovana grupa, a na kojem su se uz dobro znane pjesme Duša Sarajeva, Dok Miljacka protiče Sarajevski lijepi dani, našle i nove pjesme Rano moja, Kad s tobom nema me i Ja još dišem te starije pjesme u novim aranžmanima Zapis o pjesmi, Park kafana, Krkanikus Balkanikus, Male stvari.

Svoju veliku obljetnicu članovi Crvene jabuke htjeli su proslaviti sa svojom publikom u Domu Sportova, no koncert predviđen za listopad ove godine odgođen je, kao i mnogi koncerti ove godine. Točno prije pet godina na okruglu obljetnicu postojanja, Crvena jabuka održala je koncert za pamćenje u zagrebačkoj Ciboni, a uz njih su nastupili brojni poznati gosti: Jelena Rozga, Željko Bebek, Enis Bešlagić, Antonija Šola, Antimon, Karlo Martinović, Hari Mata Hari, Jole i Alen Vitasović.

2590 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail