Novosti

Rade Šerbedžija – snimka koncerta iz HNK u prodaji na CD-u i Blu-rayu

Koncert Već sam ti pričao, glumačke legende, pjesnika i glazbenika Rade Šerbedžije održan 3. studenoga 2019. u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu objavljen je na CD-u i Blu-rayu pod imenom Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor band @ HNK Zagreb.

Gotovo već tradicionalno, krajem godine Rade Šerbedžija priušti zagrebačkoj publici koncert za pamćenje, a ovaj je bio poseban upravo zbog mjesta održavanja, kazališne pozornice na kojoj je Šerbedžija briljirao u mnogim predstavama. Upravo zato je Šerbedžija započeo ovaj koncert monologom Melkiora Tresića iz Rankovićeva romana Kiklop nakon čega je sjajno interpretirao pjesme iz svoje bogate glazbene karijere.

Pjesme Vrijeme je, draga, vrijeme je, Protuletje se otpira, Barbara, Rastanak i mnoge druge uz pratnju dugogodišnjeg Radinog benda Zapadni kolodvor zvučale su snažno i uvjerljivo, a mnoge je Rade i duhovito najavljivao. Koncert je završio pjesmama Ostala si uvijek ista, Moj spomenče plavo cvijeće te neizostavnom Ne daj se Ines. Kao i na svakom velikom koncertu Rade Šerbedžija ima vrhunske goste, a kazališnu pozornicu s njim su tu večer dijelili: Damir Urban, Vlatko Stefanovski, Matej Meštrović, Jure Ivanušić te njegova kćer Milica Mimi Šerbedžija.

Na CD-u se nalazi ukupno sedamnaest pjesama, a cijela snimka koncerta na kojoj na kojoj je dvadeset i jedna pjesma nalazi se na Blu-rayu koji sadrži i bonus track – snimku nastupa Rade Šerbedžije i Vlatka Stefanovskog s njihovog prošlogodišnjeg nastupa na dodijeli nagrade Zlatna bubamara popularnosti na kojoj je Rade primio internacionalnu nagradu za životno djelo.

Izdanje Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor band @ HNK Zagreb u prodaji je po cijeni od samo 79 kuna (CD) i 99 kuna (Blu-ray) na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

 

894 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail