Top novosti

Krenule prednarudžbe za peterostruko CD izdanje “Ivo Robić – Antologija”

Godina 2023. proteći će u znaku jedne od najvećih pjevačkih ikona naših prostora – neponovljivog Ive Robića.

Izdavačka kuća Croatia Records obilježit će 100 godina popularnog “Mister Morgena” ekskluzivnim peterostrukim CD izdanjem “Ivo Robić – Antologija” za koje su ovoga petka, 20. siječnja, otvorene prednarudžbe, a sve pjesme dostupne su i na streaming platformama. Čak stotinu pjesama predstavljaju do sada najopsežniji presjek karijere Ive Robića, a među njima se nalaze “Samo jednom se ljubi”, “Sutra (Morgen)”, “Golubovi”, “Stranci u noći”, “Autobus Calypso”, “Srce, laku noć” i brojne druge koje je pomno odabrao glazbenik, glumac i novinar Robert Mareković.

Ivo Robić najuspješniji je hrvatski pjevač zabavne glazbe, doajen glazbenih festivala i prvi glazbenik koji je napravio veliku međunarodnu karijeru. Svjetsku slavu stekao je kao “Mister Morgen”, zahvaljujući ploči s istoimenom pjesmom “Morgen” koja je prodana u više od milijun primjeraka, što je do današnjeg dana ostao najveći komercijalni uspjeh koji je postigao neki naš glazbenik. Bez dvojbe je već tada ušao u pop panteon, da bi ubrzo postao prvi mitski lik hrvatske popularne glazbe. Ivo Robić rado je nastupao na festivalima, pa je tako uz Valeriju Hohnjec (Rajku Vali) zabilježio nastup i na prvom festivalu na ovim prostorima – Zagrebačkom festivalu 1953. godine. U gotovo 50 godina nastupio je na 87 festivalskih priredbi s oko 150 festivalskih izvedbi, a pojavio se na pozornicama Zagrebačkog festivala, Opatijskog festivala, Splitskog festivala, Melodija Istre i Kvarnera, Festivala kajkavskih popevki Krapina, Zlatnim žicama Slavonije te Pjesama Podravine i Podravlja.

Tijekom svoje bogate karijere Ivo Robić je snimao za velike svjetske i domaće diskografske kuće Polydor, Supraphon i Jugoton/Croatia Records. Iako su se njegove pjesme prodavale u milijunskim tiražama po cijelom svijetu, ostao je vjeran domaćoj publici. Robićev nenadmašni glazbeni doprinos obilježile su brojne nagrade, među kojima se ističu Nagrada Josip Štolcer Slavenski za glazbenu umjetnost, Diskografska nagrada Porin za životno djelo te Zlatna Jugotonova ptica za milijun prodanih primjeraka LP nosača zvuka.

Prednarudžbe peterostrukog CD izdanja “Ivo Robić – Antologija” mogu se obaviti ekskluzivno putem webshopa Croatia Recordsa po akcijskoj cijeni od 12.20 eura, dok digitalnu verziju možete poslušati već sada na streaming platformama.

 

883 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail