Top novosti

Ponajbolje izvedbe iz legendarne emisije Music Pub Zlatka Turkalja Turkija objavljene na dvostrukom vinilu

Croatia Records i Drugi program Hrvatskog radija s ponosom predstavljaju dvostruko vinil izdanje na kojem se nalazi 17 ponajboljih izvedbi koje su se u zadnjih nekoliko desetljeća mogle čuti u popularnoj emisiji Music Pub Zlatka Turkalja Turkija. Kako postoje glazbenici koji su zauvijek zadužili hrvatsku glazbenu scenu, tako postoje i oni koji tu istu glazbu promoviraju, a za Turkija se zaista može reći da je svojim nesebičnim radom doprinio razvoju hrvatske glazbe i svih njezinih aktera.

“Njegova ljubav prema poslu kojim se bavi – promociji mladih još neafirmiranih izvođača, te praćenju stvaralaštva etabliranih glazbenih umjetnika – ostala je ista kao i prije više od tri desetljeća na samim njegovim počecima, što je danas u bilo kojem poslu prava rijetkost. Glazbenici znaju kazati kako su postali svjesni da su u glazbi nešto napravili tek kad ih Turki (kojeg su neki od njih opjevali i u svojim pjesmama), pozove u emisiju.”, piše Klara Rožman uz izdanje te dodaje kako je Turki javljanja za Hrvatski radio imao i s brodova, iz improviziranih studija u restoranima, hotelskih soba i predvorja, javljao se u eter iz tame festivalskih i koncertnih back stageova, a na elanu koji ima i u trenucima kada radi iz uvjeta koji su daleko od savršenih mnogi mu mogu samo zavidjeti.


Foto: Nikola Knežević

Ljubav glazbenika prema emisiji Music Pub vraća jednakim intenzitetom, a neke od godišnjih nagrada Music Pub nose imena glazbenih velikana Olivera Dragojevića i Tereze Kesovije uz odobrenje samih glazbenika. Za svoj rad Turki je dobio i brojne nagrade: Kristalni mikrofon (1997.), posebnu nagradu Status (2008.), Porin za najbolji tematsko-povijesni album (2014.), posebno priznanje HDU-a za promociju i doprinos hrvatskoj diskografiji (2017.), posebno priznanje Splitskog festivala za 30 godina praćenja ove manifestacije (2018.), dok je 2019. dobio posebno priznanje za svoj novinarsko-konceptualni diskografski projekt, serijal emisija o Dini Dvorniku.

Na dvostrukom LP izdanju nalaze se live izvedbe u studiju Drugog programa Hrvatskog radija sve redom glazbenih zvijezda i onih koji su svoje zvijezde već krenuli ispisivati: Olivera Dragojevića, Josipe Lisac, Tedija Spalata, Zorice Kondža, Radojke Šverko, Antonele Doko, Tonyja Cetinskog, Mije, Jacquesa Houdeka, Peggyja, Hladnog piva, Gorana Bare & Majki, Elementala, J.R. Augusta i Bang Banga dok se na D strani nalaze dva Medleya Music Pub koje izvode Vanna feat. Bruno & Miro te Prljavo kazalište.

Foto: Nikola Knežević

Jedinstveni dvostruki LP Music Pub možete kupiti u svim prodavaonicama Croatia Recordsa po cijeni od 149 kuna.

2265 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail