Novosti

Pjesmom Što je tužna tako ova noć Amira Medunjanin najavljuje novi album

World music diva Amira Medunjanin predstavlja prvi singl s novog studijskog albuma For Him and Her. Album je jedinstveni hommage Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić, velikanima kafanske glazbe ovih prostora.

Što je tužna tako ova noć Tomina je pjesma objavljena davne 1971. godine, no do dana današnjeg nezaboravljena. Amirina interpretacija odiše iznimnim poštovanjem prema liku i djelu Tome Zdravkovića. Svojim veličanstvenim glasom Amira jednostavno očarava baš kao što je i Toma davno prije. Pjesma je kao i cijeli album snimljena u Bostonu (SAD), a na njemu su sudjelovala eminentna glazbena imena: Shyrkhan Agabeyli (bas), Bojan Zulfikarpašić (perkusije i Moog Matriarch), Predrag Vasić (gitare i mandolina), Ismail Lumanovski (klarinet), Mustafa Šantić (harmonika) i Vladimir Ćuković (violine).

U knjižici izdanja For Him and Her, ugledni glazbeni novinar, kritičar i publicist, Petar Peca Popović piše: “Nije slučajno ova ploča posveta Tomi i Silvani. Ima u njihovim putevima i životima, prijateljstvu i saradnji nešto što toj muzici i zajedničkoj sudbini daje dimenziju prave bajke. Ako je on novokomponovanoj muzici navukao odelo gubitničke šansone, ona je tu tvorevinu satkanu od tuge i istine svojim nadahnućem i veštinom ozvaničila kao žensku verziju kafanske molitve.”

Crno-bijeli videospot u režiji Almira Abaza (Ideologija, Sarajevo) ispunjen je snimcima i fotografijama Sonje Dende i Vojislava Đorđića (Town Hill Colony) koji potpisuje i naslovnu fotografiju albuma.

Jednostavno nazvan For Him and Her, novi studijski album Amire Medunjanin (realiziran u suradnji s partnerom projekta Stars & More) koji će vas očarati, na svim streaming servisima bit će dostupan od 12. lipnja dok će CD u prodaji biti diljem regije 24. lipnja. Sredinom srpnja u prodaji će biti i bogato opremljeni dvostruki vinil.

2460 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail