Novosti

“Otplešite u san” s Antoniom Perinom

Mladi kantautor Antonio Perina, poznat po svojim producentskim ulogama na nekim od najvećih hitova prošlih godina, objavio je prošlog mjeseca pravi ljetni hit “Otplešimo u san”, koji je smjestivši se na 24. mjesto prošlog tjedna zauzeo najviši novi ulaz na HR Top 40.

Nakon pjesama “Balerina” i “Ovo nije ples” treća je to, sasvim slučajno, pjesma o plesu u njegovoj glazbenoj karijeri. A za novi hit, Antonio sad predstavlja i videospot za koji je, naravno uz njega samog, zaslužan i Patrik Vuković, Perinin stalni suradnik kada je videoprodukcija  pitanju.

“Očito imam neki problem s plesom. Slučajno se poklopilo nekako da prvo napišem ‘Balerinu’ pa ‘Ovo nije ples’ i sad ide ‘Otplešimo u san’. Ne znam uopće plesat pa barem, kako bi Gibonni rekao, pjevam o plesu. Nova pjesma u mojoj glavi predstavlja određene stvari tako da želim otvoriti prostor za interpretaciju svakom slušatelju”kaže mladi multinstumentalist Antonio.

Mastering pjesme “Otplešimo u san” napravio je Andres Mayo, argentinski producent koji je svojevremeno radio s umjetnicima poput Snoop Dogga i Seala. Masterirao je preko 3000 albuma, a dobitnik je čak 2 nagrade Grammy. Andres Mayo inače ima “oldschool” pristup radu što znači da mastering praktički ne radi nimalo digitalno, već prvenstveno koristi analogna sredstva za audioobradu snimaka što ovoj pjesmi daje posebnu nit.

“Presretan sam što je tako kvalitetan producent imao priliku dodati svoj obol mojoj pjesmi. On ima specifičan ukus i točno se čuje kad on radi mastering i meni se to dopalo, a mislim da je za ovu pjesmu bio više nego idealan izbor”prokomentirao je suradnju mladi glazbenik.

Antonio je, osim što je autor, producent i glazbenik, redatelj spotova, i suradnik brojnim popularnim glazbenicima koji su prepoznali njegov talent. Pjesmom “Otplešimo u san” njegovo glazbeno sazrijevanje u smislu pjevačke karijere ide pravim putem, a već sprema i album prvijenac.

“Pjesma ‘Otplešimo u san’ postoji već neko vrijeme i zanimljiva stvar oko toga je da je to prvobitno bila pjesma na engleskom jeziku, ali meni se strašno svidjela ta glazba koja je nastala. Pošto radim većinom na hrvatskom, odlučio sam preraditi, a tekst uopće nema veze s originalom nego je to čak i tematski potpuno drugačija pjesma”ispričao je Perina zanimljivost o nastanku pjesme.

110 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail