Novosti

Osječki sastav Lege predstavljaju novu pjesmu Ulice gore

Na krilima crossover muziciranja na kojem inzistiraju od svog osnivanja, a kojim gotovo nevidljivom čine granicu između tamburaške glazbe i modernog pop-rock zvuka, osječke Lege predstavljaju singl Ulice gore, treći singl u trilogiji suradnje Lege – Boris Đurđević.

Unatoč nikad manje tamburice i dosad najočitijem Borisovom elektronskom bubanj / bas pečatu, te upečatljivom, sada već prepoznatljivom Karlovom “šmirgl rock” vokalu, jasno je da Lege u svom poigravanju notama i dalje inzistiraju na “slavonstvu” kao korijenu, polazištu svog sviranja.

Nova pjesma dolazi nakon uspješnih singlova Stavi ljubav na pauzu i Za nju, protiv nje kojim su se Lege predstavile široj javnosti potpisavši ekskluzivni ugovor s diskografskom kućom Croatia Records. Od osnivanja 2013. godine pa do danas zahvaljujući svom inovativnom načinu sviranja uspjeli su privući velik broj obožavatelja, a mnogi ih nazivaju predvodnicima “tamburarock” vala. Predvođeni osebujnim vokalom frontmana Karla Cvetkovića, kojeg je publika upoznala u TV showu The Voice, Lege u čijem sastavu su još Ervin Sabo (gitara i basprim), Vedran Kelava (bas gitara), Domagoj Zrinski (prim i el. prim), Matija Bertin (basprim), Leo Ižaković (bubnjevi) i novi član benda na klavijaturama Dario Harkanovac, čine još jednu uspješnu slavonsku priču.

Lege pjevaju o ljubavi, pozivaju na slavlje i radost življenja i kao nekad također slavonac, Krešo Blažević, poručuju “za to ne treba valjani razlog, za to ne trebaju filozofije“.

2960 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail