Top novosti

Opća Opasnost u emotivnoj, akustičnoj obradi hita Tvoje ime čuvam

Obožavatelji najpopularnijeg hrvatskog rock benda, Opće Opasnosti, zbog epidemiološke situacije već neko vrijeme nisu imali priliku uživo poslušati svoj omiljeni sastav.

Pero Galić, Slaven Živanović Žiža, Vlado Soljačić Sojka, Josip Kamenski Kameni, Igor Kolić i Branimir Jovanovac Bani u vlastitim su domovima snimili karantena verziju hita Tvoje ime čuvam, a u ovoj emotivnoj obradi pokazali su svoju nježnu stranu. Iako je kvalitetan zvuk popraćen snažnim rock riffovima njihov zaštitni znak i ono zbog čega slove kao jedan od najboljih live sastava, bend je uz dvije akustične gitare, bas gitaru, cajon, klavijature i mandolinu donio potpuno novu inačicu svima poznate pjesme koja je dočekana s oduševljenjem. Odmah po objavi karantena verzije pjesme Tvoje ime čuvam, INA i Opća Opasnost pripremili su nagradnu igru za sve one koji do 15. svibnja odluče snimiti kratki video u kojem izvode jednu od njihovih pjesama, a najbolja izvedba bit će nagrađena poklon paketom.

Opća Opasnost novim je videom dokazala kako opravdano konkurira za najprestižniju domaću glazbenu nagradu Porin,  i to u kategorijama Album godine, Najbolji album rock glazbe, Najbolja produkcija (producent Branimir Jovanovac Bani), Najbolja snimka (ton majstor Branimir Jovanovac Bani) i Najbolja izvedba grupe s vokalom. 2019. godinu kao jednu od najuspješnijih u povijesti benda obilježilo je novo studijsko izdanje Karta do prošlosti koje je tjednima držalo sam vrh prodaje albuma. Potvrda neupitne kvalitete pristigla je u obliku priznanja renomiranog beogradskog Radija 202 koji je Opću Opasnost proglasio najboljim regionalnim sastavom u toj godini, a uslijedila je i medijska nagrada Zlatni studio u kategoriji Grupa godine.

“Veselimo se, naravno, i ovim ‘virtualnim’putem sudjelovati u programu ovogodišnje dodjele nagrade Porin, posebice iz razloga što je Opća Opasnost nominirana u 5 kategorija. Još bih jednom poručio svima da budu odgovorni i da ostanu doma kako bi ova situacija što prije prošla, a nakon toga ćemo zasvirati i vidjeti se uživo na onaj naš stari, dobri način. Voli vas Opća Opasnost i sve vas pozdravljamo, budite uz nas 15. svibnja i pratite dodjelu nagrade Porin zajedno s nama.”poručio je Pero Galić.

Foto: Branko Galičić

1729 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail