Top novosti

Opća Opasnost osvojila Zlatni studio za grupu godine

Jedan od najboljih hrvatskih rock sastava, Opća Opasnost, dobio je još jedno priznanje za svoj rad, medijsku nagradu Zlatni studio u kategoriji Grupa godine. Nagrada Zlatni studio veliko je priznanje svim dobitnicima jer nakon odabira stručnog žirija, odluku donosi upravo publika, čitatelji Jutarnjeg lista, portala Jutarnji.hr i Zlatnog studija.

Naravno da smo sretni zbog nagrade, ali istovremeno i iznenađeni jer smo bili u žestokoj konkurenciji s Parnim valjkom i Prljavim kazalištem. Nismo mogli ni pomisliti da ćemo baš mi biti dobitnici. No, kad ste nominirani, uvijek se barem malo nadate da ćete i dobiti. Neizmjerno smo zahvalni svima koji su glasali za Opću opasnost i nastojat ćemo, kao i do sada, opravdavati to povjerenje“, rekao je frontmen benda Pero Galić.

Foto: Damir Krajač (Cropix)

Iza Opće Opasnosti je diskografski i koncertno iznimno aktivna godina koja je donijela novo studijsko izdanje Karta do prošlosti koje se tjednima nalazilo u samom vrhu prodaje albuma, a zavladalo je i top listama. Hit singlovi Karta do prošlosti, Kriva si, Da je Bog dao, Sad mi reci te posljednji singl Vrati se vladaju radijskim eterom. Osim novog albuma, objavljenog na CD-u i vinilu, prošle godine održali su i rasprodani koncert u maloj dvorani Doma sportova. Veliko priznanje za sav uloženi trud je pet osvojenih nominacija za Porin u kategorijama Album godine, Najbolji album rock glazbe, Najbolja produkcija (producent Branimir Jovanovac Bani) i Najbolja snimka (ton majstor Branimir Jovanovac Bani), a s naslovnom pjesmom i za Najbolju izvedbu grupe s vokalom.

Pero Galić, Slaven Živanović Žiža, Vlado Soljačić Sojka, Josip Kamenski Kameni, Igor Kolić i Branimir Jovanovac Bani šestorka je koja već tradicionalno priređuje sjajne koncerte u Hrvatskoj i regiji, a na krilima brojnih nagrada i priznanja zasigurno će prirediti mnoštvo nezaboravnih večeri svojim obožavateljima i u 2020.

Foto: Damir Krajač (Cropix)

3855 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail