Top novosti

Nakon vinila luksuzno reizdanje kultnog albuma Time grupe Time od sada i na bogato opremljenom CD-u

Kraj 2019. godine obilježio je izlazak limitiranog luksuznog reizdanja kultnog albuma Time grupe Time na vinilu, a početak proljeća 2020. obilježit će izlazak identičnog reizdanja na CD-u.

Bogato digipack izdanje dolazi s knjižicom na 32 stranice gdje se nalaze uvodni tekstovi glazbenih kritičara Petra Popovića i Zlatka Gallarijetke fotografije Marka Čolića te biografije benda i svih članova prve postave. Dado TopićVedran BožićTihomir Pop AsanovićMario MavrinRatko Divjak i Branimir Lambert Živković bili su supergrupa Time, ali su bili i iznimni individualni glazbenici koji su neizravno ili izravno utjecali na neka od najvažnijih izdanja u rock povijesti naših krajeva.

Vedran Božić, Ratko Divjak, Tihomir Pop Asanović, Brane Lambert Živković, Mario Mavrin i Dado Topić snimaju hrabru ploču svog vremena. Pojava te ploče dragocjen je trenutak vječnosti veći od svih neprilika. U snimljenom zvuku ne čuje se samo majstorstvo glazbenika već i bogatstvo njihovih duša. To je naš vrijednosni odgovor na globalna glazbena zbivanja početkom sedamdesetih“, napisao je u bilješkama uz izdanje Petar Popović, novinar, rock kritičar i publicist.

U vrijeme apsolutne dominacije progresivnog rocka, prvijenac iz 1972. bio je nevjerojatno cijenjen i uspješan. Čak i komercijalno. Album je naime dočekan kao rockerski burevjesnik, a Time kao prava supergrupa. Osluškujući što se događa na globalnoj sceni, koju su premrežile prog-rock supergrupe, ali i stanje na domaćem terenu, Mihaljek je točno zaključio da je pravi trenutak i za domaći odgovor. I pogodio!“, piše Zlatko Gall, glazbeni kritičar, novinar i publicisti, također u bilješkama uz ovo reizdanje.

Od izlaska vinila krajem prošle godine Time su se često nalazili na top listama najprodavanijih izdanja u regiji, a isto se očekuje i od ove CD verzije prilagođene nešto mlađim naraštajima. Istina mašinaPjesma no. 3Hegedupa upaKralj alkohol i Za koji život treba da se rodim dolaze u remasteriranim verzijama s originalnih magnetofonskih vrpci, a koje je radio producent Croatia Records studija Goran Martinac.

Zbog epidemiološke situacije u državi reizdanje Time je dostupno u prodaji isključivo putem webshopa Croatia Recordsa po cijeni od 79 kuna ili na svim važnijim streaming platformama.

1878 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail