Top novosti

Na press konferenciji Splitskog festivala predstavljen dvostruki album “62. Festival zabavne glazbe”

Na službenoj festivalskoj press konferenciji Splitskog festivala u prostorijama restorana Bajamonti predstavljen je dvostruki CD s ovogodišnjim pjesmama izvedenim na 62. izdanju Festivala zabavne glazbe. 

Dupkom ispunjeno gledalište splitskih Prokurativa i veliki interes medija bili su najbolja slika Splitskog festivala koji se s nestrpljenjem očekuje i o čijim se izvedbama još danima poslije priča i piše. Odlične pjesme, doajeni zabavne glazbe i mladi talentirani pjevači čije vrijeme tek dolazi, sve je to ponudio ovogodišnji Splitski festival, a da bi glazbeni šušur bio veći, čak devet dana Split je živio glazbu kroz vrhunske koncerte. Upravo je i to bila misao vodilja ovogodišnjeg festivala da Split bude poznat kao grad glazbe, kako je istaknula Alijana Vukušić, direktorica Turističke zajednice grada Splita na press konferenciji. Najveća odgovornost i ove je godine bila na direktoru Splitskog festivala, Tomislavu Mrduljašu koji nije krio zadovoljstvo ovogodišnjim izdanjem festivala. Koncerti Zorice Kondže, Massima, Borisa Novkovića, Disco Magic Benda na splitskoj rivi te Nene Belan & Fiumensa i jedne od najvećih diva, Tereze Kesovije, na Prokurativama okupile su mnoštvo publike koja je uživala u pjesmama koje su ispisale hrvatsku glazbenu povijest. Neno Belan je okupljenim predstavnicima medija i izvođačima na press konferenciji otkrio da mu je oduvijek bio san imati svoj koncert na Prokurativama.

U “Večeri novih skladbi” Belan je izveo novu pjesmu “Bambina mia” koju je nagradilo Hrvatsko društvo skladatelja i ZAMPMladen Grdović i ove je godine oduševio pjesmom “Vilo moja sva u bilom”, a njegovu pjesmu nagradila je dijasporaStjepan Lach, mladi talentirani pjevač emotivnom baladom otvorio je ovogodišnji Splitski festival, a njegova besprijekorna interpretacija također je nagrađenaIvi Perkušiću jučerašnja večer ostat će u lijepom sjećanju jer je za svoju izvedbu pjesme “Sa mnom” primio nagradu za najcjelovitije djeloMarko Bošnjak osvojio je treću nagradu publike i nagradu za najboljeg debitanta dok je treću nagradu publike dobila splitska miljenica, Danijela Martinović. Marko Kutlić napravio je pravi performans s pjesmom “Budiš me” koju je stručni sud nagradio drugim mjestomDruga nagrada publike te prva stručnog žirija pripala je Loreni Bućan, sjajnoj mladoj pjevačici koja je besprijekorno izvela pjesmu “Jedno bez drugoga”Prva nagrada publike pripala je Luki Nižetiću koji je rasplesao Prokurative. Iako ove godine nisu osvojile nagradu, publiku su svojim pjesmama oduševile Ivana Kovač i Lidija Bačić Lille, a zasluženi veliki pljesak dobili su Ibrica Jusić i Mate Grgat. Splitski festival pokazao je da Split zaista živi za glazbu, a novih dvadeset i pet pjesama može se naći na dvostrukom albumu koji je na press konferenciji predstavila Nikolina Mazalin, kreativna direktorica Croatia Recordsa.

Dvostruki album “62. Festival zabavne glazbe – Splitski festival 2022.” u prodaji je po cijeni od 89 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i na webshopu.

291 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail