Top novosti

Međimurske popevke kakve dosad niste čuli u izvedbi sopranistice Marije Vidović

Međimurske popevke u raskošnim aranžmanima novi su projekt sopranistice Marije Vidović, a naći će se na njezinom novom studijskom albumu.

Nekoliko odabranih tradicionalnih pjesama kao i nekoliko autorskih, u vrhunskim aranžmanima Alex Pashkova te maestralnoj interpretaciji Marije Vidović očarat će sve ljubitelje tradicijskih pjesama, a poglavito međimurskog kraja.

Na novom Marijinom albumu naći će se dvanaest pjesama među kojima su: “Mura, Mura”, “Međimurje, kak si lepo zeleno”, “Dremlje mi se, dremlje”, ali i nekoliko autorskih pjesama Martina Srpaka: “moj drogi je dom”, “Kaj, kaj, kaj” i “Hote z menom”.

Cijeli album Marija je zamislila kao jednu dramsku priču koja je odredila poredak pjesama na albumu, a snimljen je u pratnji Varaždinskog komornog orkestra kojim je dirigirao Matija Fortuna.

“Iza nas je nekoliko dana snimanja u maloj dvorani Lisinskog i jako sam zadovoljna kako je sve prošlo. Imali smo žestok tempo jer dvanaest pjesama u iznimnim aranžmanima Alexa Pashkova nisu nimalo jednostavan zadatak. Zahvalna sam svim članovima Varaždinskog komornog orkestra i dirigentu Matiji Fortuni jer nije lako pod ovim epidemiološkim mjerama smjestiti orkestar i svirati pod maskama. Naravno, hvala puno i cijelom timu i mojoj diskografskoj kući Croatia Records koja se pobrinula za sve.”, izjavila je Marija.

Glazbeni producent albuma je prof. Ivo Josipović koji je o suradnji s Marijom rekao: 

“Oduševio me Marijin prvi, božićni album “Christmas Classics” koji je sjajno napravljen što sam uostalom i napisao u predgovoru izdanja. Direktor Croatia Records, Želimir Babogredac pozvao me da sudjelujem na ovom albumu kao glazbeni producent što sam prihvatio s velikim zadovoljstvom. Ovo je ustvari moj povratak u studio gotovo nakon osam godina što me posebno veselilo. Aranžmani su drugačiji i svježi i ovo će biti zaista jedan poseban album s tradicionalnim pjesmama i siguran sam da će odabrane skladbe izazvati oduševljenje publike. “

Nakon odličnog uspjeha božićnog albuma “Christmas Classics” za koji je Marija Vidović dobila i prvu nominaciju za Porin u kategoriji božićnih albuma, odabir međimurskih pjesama logičan je nastavak jer je Marija rođena Čakovčanka. Kruna ovog, novog projekta bit će Marijin koncert u Čakovcu 29. travnja na Dan Međimurske županije.

885 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail