Novosti

Marko Kutlić održao vrhunski koncert u punoj Tvornici Kulture – iznenadio imidžem i pjevao među oduševljenom publikom koja je znala svaki stih

Svi koji su jučerašnju večer proveli u kultnom zagrebačkom koncertnom prostoru Tvornici Kulture, danas prepričavaju dojmove s vrhunskog koncerta Marka Kutlića.

Pravi rokerski show u Tvornici izveden je s puno ljubavi i emocije, a publika je svog omiljenog izvođača neprestano pratila gromoglasnim pljeskom. Koncert je također označio četiri pune godine od posljednjeg Markovog koncerta u zagrebačkoj Tvornici, a nema nikakve sumnje da je popularni glazbenik još jednom opravdao titulu jednog od najomiljenijih mladih izvođača među publikom.

“Ispunila mi se velika želja, uživao sam u slobodi sviranja pred punom Tvornicom Kulture. Znam da smo se svi odlično zabavili, a energija koju mi je publika dala bila je na vrhuncu od prve do posljednje pjesme. Hvala svima koji su došli i vidimo se ponovno”izjavio je Kutlić nakon koncerta.

Koncert je otvorio Markov prijatelj i glazbenik Domagoj Modrušan izvevši svoje autorske pjesme, a publika je podržala njegov trud i izvedbe kao uvertiru u vatreni spektakl koji je uslijedio na pozornici zahvaljujući plesačici Mirti Meštrović čiji je performans s vatrom označio početak koncerta. Po izlasku na pozornicu Kutlić je iznenadio svoje obožavatelje novim imidžem. U maniru rock zvijezde obojio je kosu u plavo i nosio sunčane naočale.

Uz vrhunski bend, Marko je na koncertu izveo većinu pjesama s novog albuma “Poleti ptico” poput “Budiš me”“Zar svejedno je”“Budi moja no攓Uz nju”“Kad god poželiš”“Zaplesala je s ljetom”, te naslovnu “Poleti ptico”, ali je također izvodio i neke s prošlog albuma, a posebno je upečatljiva bila energična izvedba pjesme EKV-a “Ti si sav moj bol”.

Koncert su obogatili i sjajni gosti. Na pozornici su se popularnom glazbeniku pridružili autori Igor Ivanović i Marko Vojvodić. S Leom Deklevom Marko je izveo njihov duet “Sami”, a pjesmu “Kad god poželiš” izveo je s a capella grupom Voxford. Lu Jakelić i Rejhan Okanović pridružili su se Marku u izvedbi novog dueta “21 gram” koji se trenutno nalazi u trendingu na YouTube.

Veliku pozornost dobio je zatim pjevač Parnog Valjka Igor Drvenkar koji je izveo pjesme “Dođi” i “Bogati će pobjeći na Mars”, a publika je uživala u svakom trenutku. Kutlić je također pozvao mladog glazbenika Josipa Palametu iz publike s kojim je izveo hit duet “Zaplesala je s ljetom” koji inače izvodi s kolegom Matijom Cvekom.

Kutlić se u jednom trenutku spustio među publiku i pjevao prolazeći kroz oduševljenu masu koja je znala svaki stih njegovih pjesama. Vrhunski bend je u energičnom ritmu pratio Kutlića u zanosu, a publika je to itekako znala nagraditi. Antonio David Perina i Dario Mihić svirali su akustične gitare, električne gitare i pjevali, Filip Borovec je rasturao na bubnjevima, Karlo Kurtalj svirao je bas gitaru, Stjepan Jambrec je svirao sve klavirske dionice, a posebnu čar cjelokupnom dojmu dale su sjajne back vokalistice Tea Mudrovčić i Mihaela Karla Palić.

Koncert je ujedno bio i promocija novog albuma “Poleti ptico” koji će se uskoro naći u prodaji, a trenutno ga možete poslušati na digitalnim platformama.

Foto: Franjo Tomić

672 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail