Novosti

Marija Vidović oduševila publiku u punom atriju dvorca Frankopan u Kraljevici

Poznata sopranistica Marija Vidović nastupila je u obnovljenom atriju prekrasnog dvorca Frankopan u Kraljevici u sklopu “Kraljevačkog kulturnog ljeta”.

U pratnji pijanista Bože Letunića, Marija je oduševila prisutne maestralno otpjevanim skladbama talijanskih, argentinskih, meksičkih te hrvatskih skladatelja. Marija je koncert započela skladbom “Bonita rama de Sauce” Carlosa Guastavina, a završila “Serenadom” Josipa Hatzea. Na Marijinom repertoaru nezaobilazan je i jedan od najvećih hrvatskih skladatelja Ivan pl. Zajc čiju je skladbu “Na gondoli” savršeno otpjevala. Više od sat vremena publika je očarano gledala prelijepu sopranisticu čiji je glas odzvanjao jednim od najljepših atrija. U koncertu su uživala i brojna poznata lica, gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić, Lada Szabo Kajfež sa suprugom Milanom KrekovićemDražen LadićĆiro Blažević u pratnji supruge, Želimir Babogredac, Ivan Klešić te brojni drugi.

Kao posebna gošća koncerta nastupila je Morana Vidović na klarinetu, Marijina nećakinja kojoj je ovo bio prvi profesionalni nastup.
Dugotrajni pljesak i ovacije oduševljene publike Mariju su vratile na bis, a koncert je završila poznatom ljubavnom temom iz kultnog filma “Kum”, skladatelja Nine Rote.

Svojim impresivnim glasom i savršenom interpretacijom Marija Vidović kraljevačku ljetnu večer učinila zaista čarobnom, a mnogi su joj nakon koncerta poželjeli i osobno čestitati.  Marija je nedavno objavila i svoj četvrti studijski album “The Power of Opera / Moć opere” nastao u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom kojom je dirigirao poznati svjetski tenor Francisco Araiza. Pred Marijom su novi zakazani koncerti, a suradnja sa Zagrebačkom filharmonijom nastavit će se tijekom jeseni na zagrebačkim koncertima te u Izraelu.

407 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail