Top novosti

Marija Vidović na britanskoj turneji sa Zagrebačkom filharmonijom

Sopranistica Marija Vidović, ovih je dana u koncertnoj dvorani Lisinski i Croatia Records Studiju dovršila snimanje svog četvrtog studijskog albuma.

Uz maestra Prof. Dr hc. KS Francisca Araizuglasovitog svjetskog tenora i njenog mentora koji je za ovu prigodu u ruke uzeo dirigentsku palicu te uz Zagrebačku filharmoniju, Marija Vidović snimila je nekoliko svjetski poznatih opernih arija. Početak je to suradnje Marije Vidović sa Zagrebačkom filharmonijom koja se ovih dana nastavlja na britanskoj turneji na kojoj će naši glazbenici održati koncerte u četiri grada: Basingstoku, Edinburghu, Cheltenhamu i Londonu.

Posebno je zanimljivo da će na britanskom tlu Zagrebačka filharmonija nastupiti nakon gotovo 50 godina. Ovako značajnu turneju Zagrebačka filharmonija najavila je koncertom u sklopu Crvenog ciklusa, prošli petak u Lisinskom. Pod ravnanjem maestra Jana Lathama Koeniga, publici su predstavili program kojim će po Velikoj Britaniji promovirati kulturno ozračje i raznolikost samog orkestra kao i Republike Hrvatske. Na repertoaru će biti skladbe Dore Pejačević, jedne od najzaslužnijih skladateljica za pojavu skladbi za glas i orkestar na našem tlu: “Preobraženje”, “Ljubavna pjesma”, “Dvije leptirove pjesme” te “Koncert za glasovir i orkestar u g-molu”, uz solisticu  Miju Pečnik na klaviru.

Obzirom da Marija Vidović danas slavi rođendan, turneja po Velikoj Britaniji i osvajanje svjetskih pozornica najljepši su poklon koji je mogla poželjeti.

Foto: Pixell, Matija Habljak

527 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail