Top novosti

Koncert u Lisinskom, kojim je Drago Diklić proslavio 65 godina karijere, objavljen na dvostrukom CD-u

Drago Diklić, proslavljeni pjevač jazz, popularne i zabavne glazbe, jedan od najvažnijih predstavnika zagrebačke šansonjerske scene, prije godinu dana održao je prvi solistički koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Koncertom nazvanim Zagreb je najljepši grad proslavio je nevjerojatnih 65 godina impresivne glazbene karijere. Vječni Trnjan, legendarni Drago Diklić, ispunio je veliku dvoranu i prošao kroz sve faze karijere, od jazz kataloga, preko popularne glazbe, sve do šansonjerskih pjesama, a sa svima njima stvorio je veliki ugled, ne samo u Hrvatskoj i regiji, već i izvan nje. Tijekom karijere pjevao je i talijanske i američke standarde, a osim glazbe bavio se i drugim zanimanjima, vlasnik je jedne od najstarijih diskografskih kuća Alta, dugo je bio i direktor Zagrebačkog festivala te je strastveni igrač bridža. Zbog svega toga postao je jedna od najomiljenijih osoba u zagrebačkom glazbenom i društvenom životu, a svakako najveći naglasak je na profesionalnoj pjevačkoj karijeri.

Drago Diklić & The Professionals (Foto: Samir Cerić Kovačević)

U drugoj polovici 20. stoljeća Drago Diklić osniva sastav The Professionals/Profesionalci koji ga je pratio i na koncertu u Lisinskom, a ovoga puta članovi su bili Julije Njikoš na klaviru, Ante Gelo na gitarama i mandolini, Mladen Baraković na bas gitari i Josip Cvitanović na bubnjevima. Na koncertu smo imali prilike čuti njegove najveće hitove poput Zagreb je najljepši grad, Gde si sad moj prijatel, Još samo večeras, Opet si plakala, Vse bum zapil i Domovino moja lijepa, zatim američke standarde poput Unforgettable, New, York, New York i If I Had a Hammer, Italija Medley (Anema e core, La più bella del mondo, Parlami d’amore Mariù, Quando quando quando), ali i obrade pjesama njegovih velikih prijatelja poput Ive Robića i Zvonka Špišića. Na koncertu je premijerno predstavio i dvije nove pjesme o Zagrebu koje je napisao Enes Kišević – Zagreb i Kaja, koju je skladao i otpjevao Drago Diklić te Zagrebačka šetnja koju je uglazbio i otpjevao Hrvoje Hegedušić.

Foto: Samir Cerić Kovačević

Ovaj koncert još jednom je dokazao koliku je veliku publiku Drago Diklić tijekom 65 godina okupio, ali i potvrdio kako je riječ o jednom od najboljih hrvatskih vokala stare generacije koji su vokalno i danas iznad mnogih interpretatora novije generacije. Na koncertu je kreativna direktorica Croatia Recordsa, Nikolina Mazalin, uručila Dragi i posebno priznanje za za 65 godina uspješne karijere

Aranžmane svih pjesama izvedenih na koncertu potpisuje upravo Drago Diklić. Koncert je snimao Vinko Vidović, a miksao i masterirao Goran Martinac u Croatia Records Studiju. Izvršni producent bio je Krešimir Dolenčić, a producenti snimanja Nikolina Mazalin i Rajko Pavlović. Likovno oblikovanje potpisuje Ana Luketin Fahrenwald, fotografije potpisuje Samir Cerić Kovačević, dok naslovnicu krasi fotografija Davora Denkovskog.

Foto: Samir Cerić Kovačević

Dvostruko CD izdanje Zagreb je najljepši grad (Live at Lisinski) možete kupiti po cijeni od 99 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa, a po istoj cijeni od 6. studenog moći ćete kupiti i Blu-ray izdanje s video snimkom cijelog koncerta.

1754 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail