Top novosti

Koncert Parnog valjka u čast Akiju osvojio Zlatni studio za koncert godine!

Za prestižnu nagradu Zlatni studio u kategoriji “Koncert godine” konkurirao je jedan od najemotivnijih koncerata u povijesti hrvatske glazbe, “Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći…Aki” u Areni Zagreb.

Taj je koncert trebao biti najava velike turneje jednog od najpopularnijih hrvatskih bendova svih vremena. Poseban značaj koncertu kojem se slavio Akijev život dali su svojim nastupom i glazbenici Kiki Rahimovski, Pero Galić, Massimo, Nina Badrić, Dino Jelusić, Filip Rudan, Neno Belan, Nermin Puškar, Noa Rupčić, Davor Gobac, Momčilo Bajagić Bajaga te Zlatan Stipišić Gibonni.

Foto: Saša Huzjak

Posebnost toga koncerta i emocija koja je zračila prepunom Arenom Zagreb bili su dovoljni faktori da prestižna nagrada ode u ruke jednoga od najboljih bendova naših prostora. Tog 26. ožujka Arena Zagreb je disala kao jedno, pogotovo kada je koncert otvoren snimkom Akijeva vokala za pjesmu “Za malo nježnosti”. Posebno emotivna je bila i izvedba pjesme “Zastave” koju je otpjevao autor, osnivač i vođa Parnog  valjka, Husein Hasanefendić Hus.

Pljeskom koji nije prestajao na kraju koncerta publika je zahvalila Parnom valjku i gostima što su zajedno s njima mogli podijeliti doživljaj neumorne energije i neponovljivih izvedbi. Slavio se tada život Akija, legendarnog frontmena koji je zadužio cijelu glazbenu scenu svojim impresivnim vokalom i nevjerojatnom energijom.

Foto: Saša Huzjak

Postoji bezbroj razloga zašto je baš koncert kojim smo pozdravili Akija zaslužio Zlatni studio, a svaki od njih je bio potpuno opravdan. Sudeći prema pjesmama, publici koja ih je pjevala u sav glas i svemu onome što je ostavio iza sebe, Akijev život će se slaviti vječno, a nagrađeni koncert samo je potvrda toga fenomena.

Dvostruki CD sa snimkom koncerta možete kupiti po cijeni od 99 kuna (13,14 €) na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa, a u prodaji je i Blu-ray po istoj cijeni. Proizvodi su dostupni i na webshopu Croatia Recordsa. 

 

1189 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail