Novosti

Katarina Krpan predstavlja izdanje s interpretacijama dvoglasnih i troglasnih invencija Johanna Sebastiana Bacha

Nagrađivana pijanistica Katarina Krpan objavila je izdanje Johann Sebastian Bash: Dvoglasne i troglasne invencije, s poznatim skladbama edukativne namjene koje stoljećima nadahnjuju glazbene i glasovirske pedagoge, ali i reproduktivne glazbene umjetnike.

Invencije je moguće promatrati pojedinačno i za pedagoške, instruktivne namjene, ali i u cjelini, na način vrhunski oblikovane umjetničke skladbe.

Katarina Krpan magistrirala je u Lausannei i u Zagrebu te pritom razvila specifičnu sklonost prema komornom muziciranju. Krpan zahvaća u najteže stranice pijanističke literature, a kritičari ističu njezin istančan odnos za tonske boje i uporabu pedala, snagu kojom svladava teškoćeosjećaj za formu te sposobnost suptilne komunikacije s publikom.

Njezin bogati tonski arhiv sadrži brojne studijske snimke ostvarene za hrvatske, švicarske i talijanske radiotelevizijske kuće, ali i nekoliko kompaktnih ploča realiziranih za hrvatske i inozemne diskografske etikete. Osobito je izražen njezin umjetnički interes za glazbu 20. stoljeća, kojoj posvećuje veliku pozornost, posebno hrvatskoj glazbi. Uvjerenje u nužnost promicanja nacionalnog glazbenog stvaralaštva prenosi i na studente te je utemeljila HR PROJEKT koji okuplja učenike glazbenih škola i studente Muzičkih akademija s ciljem rada na djelima hrvatskih autora, za što je nagrađena Plaketom Grada Zagreba. Redovna je profesorica i voditeljica poslijediplomskih studija na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu i gost profesor na Akademiji Steinway u Veroni, a članica je žirija i voditeljica seminara u Hrvatskoj i inozemstvu.

Izdanje Katarina Krpan – Johann Sebastian Bach: Dvoglasne i troglasne invencije možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 69 kuna.

1740 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail