Novosti

Kantautor Seed Holden, hrvatski princ melankolije, potpisao ekskluzivni ugovor za Croatia Records

Ljudevit Ivić, koji se u glazbenom svijetu predstavlja kao Seed Holden, novo je ime bogatog kataloga Croatia Recordsa.

Nastavak je ovo niza kantautora koji su u zadnjih nekoliko godina postali dio najveće diskografske kuće u regiji; nakon J.R. Augusta, Sare Renar, Mirne Škrgatić i drugih kantautorskih veličina stigao je i princ melankolije. Iako dolazi iz Valpova, život ga veže najviše uz relaciju Berlin-Zagreb. No, gdje god bio svoje emocije i melankolični duh prenosi i prenosit će izravno do srca publike.

Foto: Nikola Knežević

Zvukom je usko vezan uz americanu i folk, a osim jednostavnosti i ljepote, koje izražava kroz pisanje, skladanje, sviranje gitare i usne harmonike, glazbu plete na osobnim iskustvima, životnim pričama, promatranjima okoline, ali i fikciji. Kako ističe, inspiracija mu je sve što ga okružuje, a rezultate inspiracije predstavljao je na brojnim pozornicama, od najskromnije i najizravnije, na ulici, do velike pozornice poput Slavonija festa CMC 200 u Slavonskom Brodu 2018. godine. O početku suradnje s Croatia Recordsom ističe kako je to ispunjenje njegovog dječačkog sna.
„Uvijek mi je bila želja raditi s Croatia Recordsom, čak od malih nogu, tako da nisam previše dvojio. Drago mi je što smo potpisali ugovor, a vidjet ćemo što će vrijeme donijeti. Na meni je da dalje sviram, radim nove stvari i da sam u dobroj komunikaciji s ekipom, što će sigurno donijeti dobre rezultate“, rekao je Seed Holden koji iza sebe već ima tri studijska albuma, jedan soundtrack album i nekoliko EP-ja, a najnoviji dugosvirajući uradak je Soldier On. Zahvaljujući suradnji s Croatia Recordsom album će osvanuti i na CD-u i to već ovog listopada.

                                                                                                                            Foto: Promo

„Prošle godine u ovo vrijeme vratio sam se iz Berlina na par tjedana te sam imao nekoliko pjesama za koje sam mislio da bi ih bilo dobro snimiti. Počeo sam raditi demo snimke i svidjeli su mi se pokušaji pa sam odlučio sve pjesme nadograđivati. Odvelo me to u nekom lijepom smjeru pa sam sve odlučio nekako zaokružiti finalnim proizvodom.“, ističe i dodaje kako mu se najviše sviđa lo-fi način snimanja i produciranja jer se na taj način posebno ističu emocije: „Što je manje prepreka između izvora i slušatelja emocija će biti bolje prenesena. Moj glazbeni izričaj funkcionira najviše tako. Vidjet ćemo kako će se nastaviti razvijati, ali za sada mi je stvarno super.“

O novom studijskom albumu u superlativima su pisali glazbeni kritičari. Siniša Miklaužić za Muzika.hr napisao je kako će ovu godinu pamtiti po odličnoj glazbi među koju svrstava i Seeda Holdena.
„Album je prepun predivne melankolične folk glazbe s kojom se Seed Holden zacementirao u jednog od naših najjačih kantautora.“ ****½
Nikola Knežević pišući za Music Box Seeda Holdena prozvao je princom melankolije.
„Ovaj princ melankolije zaslužuje našu i vašu punu pozornost, ali i itekako visoku ocjenu, kako za svoju jedinstvenu interpretaciju, tako i za sjajan smisao za skladanje i pisanje.“ ****½

Foto: Promo

 

Mazile su ga i strane recenzije:
„Soldier On posve je nepretenciozan album koji iskreno opisuje ponekad izazovan život osjetljive duše u Berlinu, gradu koji slavno donosi najviše melankoličnih djela i umjetnika.“Monique Woolen-Lewis (indie Republik.)

„Soldier On postao je album koji je mnogo atraktivniji od svoje ciljne skupine. Svojom šarmantnom i pomalo melankoličnom prirodom album će osvojiti mnoga srca, a imat će što za reći i prilikom imenovanja najboljih albuma 2020. To je višestrana glazbena hrana iz dna srca Seeda Holdena.“ – Gezeitenstrom – Musikmagazin

Jasno je kako Solider On zaslužuje fizičko izdanje, a Seed Holden već nagovještava i kako radi na potpuno novom materijalu koji će također u budućnosti objaviti za Croatia Records. Čekaju ga i novi koncerti, a već je najavljena i turneja po Poljskoj ovog listopada.

1844 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail