Novosti

Jurica Pađen & Aerodrom novim singlom upozorili na “Varku oko nas”

Objavom hvaljenog studijskog albuma “Dnevni rituali” Jurica Pađen & Aerodrom potvrdili su status rock giganta, čemu svjedoče sjajni plasmani na top listama diljem regije.

Iako se na glazbenoj sceni etablirao još osamdesetih godina prošlog stoljeća, ovaj sastav nije prestao isporučivati hitove koji bez obzira na promjene glazbenih trendova pronalaze put, kako do publike, tako i do radijskog i televizijskog etera.

“Varka oko nas” jedna je od 13 pjesama koje su našle svoje mjesto na spomenutom studijskom izdanju, a zaživjela je u obliku sjajnog videospota za koji režiju potpisuje Tin Majnarić. Gledateljima će biti jako zanimljivo primijetiti da je spot određeni hommage filmu “Oklopnjača Potemkin” čuvenog redatelja Segeia Eisensteina. Ulogu u spotu ima i jedna od najboljih hrvatskih modnih kreatorica, Lana Puljić, u vlastitoj kreaciji. Glazbu i tekst potpisuje Jurica Pađen, dok iza aranžmana stoji čitav bend. U tekstu prožetom simbolikom bend poručuje kako ništa nije onako kako nam se čini na prvu.

“Zanimljivo je napomenuti da je moj prijatelj Saša Antić preslušavao album ‘Dnevni rituali’ i tijekom preslušavanja mu se odmah na prvu svidjela ‘Varka oko nas’. Nagovarao me da za to snimimo i spot, a tada mi je kliknulo da je u pravu i da bi bilo šteta da ovakva pjesma ne dobije odgovarajući videobroj”, rekao je Jurica Pađen o pjesmi.

Jurica Pađen uvijek je znao pronaći melodiju, stih ili frazu u koju će se publika i kritika zaljubiti na prvo slušanje, što ne čudi s obzirom na činjenicu da je talent brusio u Grupi 220, Parnom Valjku i Azri. U glazbenim krugovima poznat kao vrhunski studijski glazbenik, ali svakako najzapaženiji kao autor bezvremenskih hitova poput “Fratello”, “Što si u kavu stavila” i “Otkazani let”, Pađen se prometnuo u jednu od središnjih figura regionalne rock scene. Osim što na albumu “Dnevni rituali” pjeva i svira gitaru te usnu harmoniku, Jurica Pađen autor je svih 13 pjesama, a potpisuje i produkciju uz Hrvoja Prskala i Marija Domazeta.

582 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail