Top novosti

Izvođači Croatia Recordsa dobitnici regionalne rock nagrade “Rok Godišnjak” Radio Beograda 202

Jedna od najcjenjenijih radijskih postaja u regiji, Radio Beograd 202, koji s velikom pozornosti prati cijelu regionalnu glazbenu scenu, pogotovo kada je u pitanju rock glazba, organizirao je još jedan tradicionalan izbor najboljih rock izvođača i (re)izdanja u 2019. godini.

Kao veliki glazbeni znalci zajedno sa svojim slušateljima birali su najbolje u čak 7 kategorija nagrade Rok Godišnjak. Dobitnici su otkriveni prošloga tjedna, a među laureatima su i izvođači i izdanja Croatia Recordsa. Za najboljeg regionalnog izvođača u 2019. godini proglašena je Opća Opasnost, dok su Jurica Pađen & Aerodrom završili na 3. mjestu.

Prošla godina definitivno je bila u znaku ova dva benda koja su objavila nova studijska izdanja. Album “Karta do prošlosti” Opće Opasnosti objavljen je na CD-u i vinilu i duo vremena je na top listama najprodavanijih albuma u Hrvatskoj. Ujedno su nominirani u čak pet kategorija za nagradu Porin. Jurica Pađen & Aerodrom krajem prošle godine objavili su album “Dnevni rituali” i još jednom potvrdili status jednog od najboljih i najdugovječnijih rock bendova u regiji.

U kategoriji Best of Box (reizdanja) prvo mjesto osvojio je “Greatest Hits Collection” YU grupe, a 2. mjesto “Greatest Hits Collection” grupe U škripcu. Ova edicija pokazala se kao pun pogodak s naglaskom na rock izvođače koji su na različite načine obilježile rock povijest naših prostora.

Ovim putem Croatia Records zahvaljuje Radio Beogradu 202, pogotovo autorima i voditeljima Rok Godišnjaka, Olgi Kepčiji i Vladimiru Jankoviću Džetu, na konstantnom njegovanju rock glazbe, ali i podršci koju pružaju cijeloj glazbenoj sceni.

2189 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail