Novosti

Grupa Benston ima novi video “Mala Hala Session”

Najava koncerta 05. svibnja 2023. s grupom Orvel u Hard Place-u

Benston, projekt iza kojeg stoji Šiljo (Gatuzo) zajedno sa Zoranom Čalićem (ex Majke, Zoran Čalić Band, Big Foot Mama), Marinom Živkovićem (Porto Morto, Mary May), Krešimirom Lekom i Zvonimirem Višićem, predstavlja novi live video za “1000 ljudi”.

“Mala Hala Session” je sniman prošle godine i u istom su sudjelovali Orvel i Benston, a to su odlučili koncertno predstaviti 05.05.23. u Hard Place-u. Snimku, miks i mastering je radio Šiljo DT @ PurpleCat Studio, a za videospot i fotografiju naslovnice je zaslužan Igor Ilić @ Studio DIV.

Benston, tajanstveni kozmički zaljubljenik u disco, afro beat, Talking Headse i Davida Bowieja, utjelovio se na našem planetu u prvom licu pod imenom Benston – novonastali projekt koji predstavljaju vrhunski glazbenici s domaće alternativne scene: Šiljo, Zoran Čalić, Marin Živković, Krešimir Leko i Zvonimir Višić.

Album “Sad sam tu” dobio je izvrsne kritike glazbenih kritičara, a izdanje “Mala Hala Session” je još bolje, uzbudljivije, energičnije i “galaktičnije” u što ćete se moći uskoro uvjeriti.

Orvel je osnovan 2011. godine, a 2013. objavljuju svoj prvi single za pjesmu “Vodi me”. Odmah se etabliraju kao jedan od zanimljivijih domaćih indie-rock/synthpop hrvatskih bendova.

Prvi album, “Dani”, objavljen je 2015., drugi album “Div” 2019., a novi, svježi “Priče o putovanjima i stajanju na mjestu” krajem 2022. godine.

Pandemija je spriječila pravu promociju albuma “Div”, ali je tijekom pandemije snimljen njegov nasljednik, “Priče o putovanjima i stajanju na mjestu”. Kako kažu iz benda, album su snimili uživo u dvodnevnoj rezidenciji u Kući Klajn u malom gradiću Klanjcu pokraj Zagreba.

“Smjestili smo se u predivnu staru kino dvoranu i u 8 novih pjesama zabilježili sirovu energiju i kemiju benda koja se jedino na taj način može uhvatiti”, kažu iz benda.

Glazbu koju Orvel svira, najbolje su opisali na Mixer.hr-u: “Orvel nije zalutali stranac na našoj glazbenoj sceni. Od objave svog prvijenca ‘Dani’ 2015., Orvel svoju reputaciju gradi strpljivo i slojevito, preslagujući pritom elemente post rocka i synthpopa. U tom hommageu 80-tima donosi plesnu, radiofoničnu pjesmu koja će prštati energijom i grooveom te vas obgrliti senzualiziranim muškim vokalom, no u tome ne zalazi u nepotrebno dokazivanje već nas samo tjera na ples, ples, ples”.

Publika i glazbeni znalci ujedinjeni u odličnim kritikama glazbe grupa Benston i Orvel najbolji su razlog za dolazak u Hard Place 5. svibnja.

 

 

766 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail