Top novosti

Goran Bare & Majke, Damir Urban i J.R. August dobitnici nagrade Rock&Off

Pandemija koronavirusa nije spriječila ovogodišnju dodjelu nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off koja se, za razliku od prethodnih godina, održala uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera.

I ove godine trijumfirali su i izvođači Croatia Recordsa, odnosno Goran Bare & Majke, Damir Urban i J.R. August. Sve se odvijalo u kultnoj Tvornici kulture, a najsretnijih 157 uzvanika imalo je mogućnost dodjelu pratiti uživo, dok su ostali ljubitelji glazbe proglašenje mogli pratiti na svojim malim ekranima preko društvenih mreža i partnerskih medija.

Goran Bare, naš karizmatični rock propovjednik, sa svojim Majkama dobio je nagradu publike u čijem je glasovanju sudjelovalo više od 15 000 ljudi, a sa svojim singlom Rođen za suze bio je nominiran i za Pjesmu godine. Iako smo prošle godine bili spriječeni sudjelovati na koncertnim izvedbama, organizatori Rock&Offa odlučili su ipak dodijeliti nagradu u konkurenciji Koncertnog izvođača godine, a u obzir su uzeli i online koncerte. U ovoj su kategoriji, stoga, nagrade odnijeli Damir Urban i J.R. August. Upravo je J.R. August, prošlogodišnji apsolutni pobjednik Rock&Offa, osvojio nagradu za Rock&Off izvođača godine koju je, na iznenađenje i oduševljenje okupljenih, proslijedio Marku Mrakovčiću čiji rad, istaknuo je, iznimno cijeni i poštuje. Dodjelu nagrade obogatili su izvođači svojim nastupima, a među njima je bila i sjajna riječka grupa One Possible Option koja je također bila nominirana u kategoriji Pjesma godine sa svojim singlom All We Do Today.

Rock&Off nagrade za životno djelo postuhumno su dobila dvojica velikana glazbene kritike, Dražen Vrdoljak i Darko Glavan, koji su ostavili neizbrisiv trag te educirali mnoge generacije i formirali njihov glazbeni ukus. 

Nagrade poput ove prilika su da se glazbena scena prisjeti stvaralaštva u godini koja je iza nas, a koja je, unatoč svim poteškoćama, iznjedrila odlične glazbene projekte. Neke su nagrade, poput Music Puba i Dana najbolje domaće glazbe Narodnog radija, već dodijeljene, a glazbeni kritičari i znalci željno iščekuju i nadolazeće nagrade Top.HR Music Awards, Večernjakovu ružu, Zlatni studio Jutarnjeg lista te statusni Porin kao najrelevantniji u hrvatskoj glazbi.

1166 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail