Top novosti

“Dangerous Waters”, prvi album J.R. Augusta u prodaji od petka, 11. listopada

J.R. August, pravim imenom Nikola Vranić, vodeći je glazbeni talent u regiji čiji će album prvijenac “Dangerous Waters” svjetlo dana ugledati u petak, 11. listopada.

Kao prateći glazbenik, J.R. je nastupao i snimao s ljudima poput Jimmyja Ripa (Television, Mick Jagger), Bernarda Fowlera (prateći vokal Rolling Stonesa), Sharlotte Gibson (isto), Fuzzbeeja Morsea, Phila Jonesa (Tom Petty), Remija Kabake, Kim Shaheen i drugih. Nastupao je u čuvenim klubovima u Los Angelesu – Viper Room, Whisky A Go Go i Rainbow Bar – gdje su nastupala najveća svjetska imena.

Njegov nesumnjivi talent prepoznao je i čuveni Coldplay uvrstivši ga nakon objave pjesme “Man with the Magnificent Mind” na listu talentiranih glazbenika. Još u školi J.R. je krenuo sa sviranjem po lokalnim barovima u malim gradovima na sjeveru Hrvatske. S vremenom se okrenuo vlastitoj glazbi koju piše pod utjecajem života u prirodi i svakodnevnih odlazaka u šume i na rijeke Gorskog kotara. Njegova glazba vuče utjecaje iz različitih smjerova: od starog klavirskog bluesa i boogie-woogieja, preko folk kantautora pa do suvremene indie glazbe – ali je u potpunosti njegova, sastavljena od njegovog imaginarija rijeka, šuma i životinja koje u njemu žive.

Nakon pet objavljenih EP albuma prvijenac “Dangerous Waters” zatvorit će jedno i otvoriti novo poglavlje njegovog stvaralaštva. Pjesma i rijeka njegova su crkva, a “Dangerous Waters” svake pažnje vrijedan uradak u kojem se ocrtava izniman talent J.R. Augusta.

Od petka, 11. listopada album “Dangerous Waters” bit će dostupan na svim streaming servisima te u fizičkom izdanju po cijeni od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te boljim CD shopovima.

Koncertna promocija albuma održat će se u Vintage Industrial Baru 14. studenog s početkom u 20 sati. Ulaznice nabavite u pretprodaji po cijeni od 40 kuna u sustavu Entrio, Dirty Old Shopu i Vintageu.

2543 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail